Halkla İlişkilerde Medya Planı Geliştirme

Planports Ekibi 18.12.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 3016 kere okundu



HALKLA İLİŞKİLERDE MEDYA PLANI GELİŞTİRME

Pazarlama uzmanları, iyi planlanmış bir halkla ilişkiler kampanyalarının reklamdan genellikle çok daha etkili olduğunu söyleyecektir. Bu eğitim, halkla ilişkiler kampanyanızın temelini altı kolay adımda geliştirmenize ve oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Adım 1: Halkla ilişkileriniz veya medya planınız için hedeflerinizi tanımlayın ve yazın. Halkla ilişkiler kampanyanızı nasıl tasarlayacaksınız?
-Akranlarınız, basın veya potansiyel müşterileriniz ya da müşterileriniz arasında uzmanlığınızı belirleyin.
-Markanızı ve profesyonel kurumsal imajınızı yaratın ve güçlendirin.
-Şirketiniz ve hizmetlerinizle ilgili iyi algı mesajları oluşturup bilgilendirin
-Seçeceğiniz metodlar pazara yeni bir hizmet veya ürün tanıtmanızda size yardımcı olacak mı?
-Satış veya potansiyel müşteri oluşturun.
-Olumsuz tanıtım ve şirket krizinin etkisini azaltın.
2. Adım: Bu hedefe ulaşmak için hedeflerinizi tanımlayın. Hedeflerinizin belirli, ölçülebilir, sonuç odaklı ve zamana bağlı olması önemlidir. Bu hedefler genel iş, pazarlama ve satış hedeflerinizle uyumlu olmalıdır.
3. Adım: Hedef kitlenizin kimlerden oluştuğunu belirleyin. Bu kampanyayla ulaşmak istediğiniz kişi kim? Anahtar mesajınızın ne olmasını istiyorsunuz?
4. Adım: Genel ilişki kampanyalarınız için bir program geliştirin. Halkla ilişkiler planınızı diğer pazarlama ve satış çalışmalarıyla karşılaştırarak sinerji yaratın.
Adım 5: Saldırı planınızı geliştirin Mesajınızı halka açmak için hangi iletişim araçlarını kullanacaksınız? Örnekler şunları içerebilir:
  • Basın yayınları
  • Makaleler
  • Müşteri Başarı Öyküleri
  • Editöre Mektuplar
  • Basın Toplantıları, Röportaj veya Medya Turları
  • Radyo, Televizyon veya Basın Söyleşileri
  • Seminerler veya Konuşmalar
  • Etkinlik Sponsorlukları
6. Adım: Halkla ilişkiler kampanyanızın sonuçlarını izlemek için gerekli önlemleri alın. Her kampanyadan sonra, sonuçları inceleyin. Bu kampanyanın tanımlanmış hedeflerine ulaştınız mı? Orijinal planınızı değiştirmeyi düşünüyor musunuz? Eğer öyleyse, nasıl ve neden?

Kampanyanızın Başarısını Ölçmek
Yukarıdaki adımlar halkla ilişkilerinizi ve medya planınızı oluştururken size yol gösterir, ancak planınızın başarılı olup olmadığını nasıl anlarsınız. İstediğiniz sonucun ne olduğunu tanımlamanız gerekir.
Herhangi bir kampanyaya pazarlama veya halkla ilişkiler arasında olup olmadığına bakmadan önce, hedefleriniz hakkında net olmanız gerekir. Hedefleriniz ne olduğunda SMART yöntemini kullanın.
  • Açık olun. Ne olmak istiyorsunuz? İstediğiniz nihai hedef veya sonuç nedir?
  • Ölçülebilir mi? Hedefleriniz ölçülebilir olmalıdır. Kampanyanın başarısını nasıl ölçeceksiniz?
  • Bu ulaşılabilir mi? Kampanyayı nasıl başaracak ve belirlediğiniz bütçenin kısıtları içinde nasıl yapacaksınız?
  • İstediğiniz hedef ve objektif gerçekçi mi? 1000 birim ürün satmak istiyorsanız, hedefiniz birden fazla kişiye ulaşmanız gerekenden daha fazla olacaktır. Hedeflerinizin gerçekçi olduğundan emin olun.
  • Hedeflerinizi gerçekleştirmek için zaman aralığı nedir? Gayretlerinizi ölçmek için bir zaman dilimine sahip olmanız gerekir.
Kampanya boyunca genel stratejinize başvurun. Kampanya boyunca ölçün ve belirlediğiniz hedeflere ulaşma yolunda olup olmadığınızı belirleyin. Halkla ilişkiler ve medya planlaması, hedef pazarınıza ulaşmak için harika bir yoldur. Ancak, başarılı olmak için, gözlerinizi ayrıntılara dikmeniz ve kampanyayı iyi bir şekilde yürütmeniz gerekir.
 

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM