İş Planı Hazırlama Teknikleri

Planports Ekibi 17.12.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 2360 kere okundu


ETKİN İŞ PLANI HAZIRLAMA İLKELERİ

1) İş planlamasının gerçek, zamanında bilgiye dayanması gerekir:
Yararlı iş planlaması yapmadan önce, öncelikleri belirlemenize ve karar vermenize izin verecek bilgileri toplamanız gerekir. Bu bilgiler demografik veriler, pazar araştırması, işgücü piyasası bilgileri, rekabetçi istihbarat vb. içerebilir.  

2) İş planlaması eylem temelli olmalıdır:
Hedefler iyi şeyler barındırır. Onlara yön için ihtiyacınız vardır. Ancak, hedeflerinize ulaşmak için üstleneceğiniz eylemleri planlamadan hiçbir şey yapılmayacaktır.

3) İş planlamasının riskleri ve zorlukları tanımlaması gerekir:
Başarılı iş planlaması sadece potansiyel riskleri değerlendirmekle kalmaz, aynı zamanda onları azaltmanın yollarını da içerir.

4) İş planlamasının etik olması gerekir:
İşletmenizin karını artıracak bir çok strateji vardır. Fakat onları iş planlamanızın bir parçası haline getirmeden önce, kendinize etik olup olmadıklarını sorun. Başka bir deyişle, değerlerinizi ve toplum tarafından paylaşılmasını umduğunuz değerleri destekliyor veya geliştiriyorlar mı? Ahlakın sınırlarla sınırlandırılmaması gerektiğini unutmayın. Vicdanınız burada yanlış olacağını söylüyorsa, başka bir ülkede de yanlıştır.

5) İş planlama çabalarının ölçülmesi ve değerlendirilmesi gerekir:
İş planlaması çalışmalarını yürütmek, bunları ölçmek ve değerlendirmek için uğraşmak, her zaman felakete yol açmaz, ama kesinlikle zamanınızı ve paranızı boşa harcar. Şimdiye kadar ne yaptığınızı bilmiyorsanız, nereye gitmek istediğinize nasıl ulaşabilirsiniz? Eskilerin etkili olup olmadığını bilmiyorsanız nasıl yeni planlar yapabilirsiniz?
İşinizin hayatta kalmasını ve gelişmesini istiyorsanız, iş planlaması çok önemlidir. İş planlamanızın bu beş iş planlaması ilkesine bağlı olduğundan emin olarak, iş planlamanızın işinizi yalnızca pahalı bir zaman kaybı olmaktan ziyade ileriye taşımasını sağlayabilirsiniz.

Planlamaya hazır mısınız? İşinizde, önünüzdeki bir yılı planlamak için iki ya da üç saatlik bir iş planlama seansı yapmak ve bu plana sadık kalmak, gerektiğinde de güncellemek ama en önemlisi uygulamak çok önemlidir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM