İş Geliştirme

Planports Ekibi 29.07.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1016 kere okundu
İŞ GELİŞTİRME

İş geliştirme, büyümeyi teşvik etmek ve geliri artırmak için kuruluşunuzda çeşitli süreçleri ve stratejik fırsatları uygulama sürecidir. İşletmenizin büyümesine yardımcı olma fırsatlarını takip etmeyi, yeni potansiyel müşterileri tanımlamayı ve daha fazla müşteriyi müşteriye dönüştürmeyi içerir.
İş geliştirme satışla yakından ilgilidir. İş geliştirme ekipleri ve temsilcileri neredeyse her zaman büyük satış organizasyonunun bir parçasıdır. İş geliştirme satışlarla yakından ilgili olsa da, onları neyin farklı kıldığını not etmek önemlidir.
İş Geliştirme ve Satış
Daha önce de belirtildiği gibi, iş geliştirme büyük satış ekibinde yaşar, ancak tipik satış işinden ve sorumluluklarından farklı bir işleve hizmet eder. İş geliştirme, şirketinizin potansiyel müşterileri ile ilişkiler kurmasına ve sürdürmesine, alıcının kişilerini öğrenmesine, marka bilincini artırmasına ve büyümeyi teşvik etmek için yeni fırsatlar aramasına yardımcı olan bir süreçtir.
Buna karşılık, satış ekipleri ürün veya hizmetinizi müşterilere satar ve potansiyel müşterileri müşteriye dönüştürmek için çalışır. İş geliştirme ile ilgili işler, bir satış görevlisinin veya satış yöneticisinin çalışmalarını kolaylaştırır.

İş Geliştirme Fikirleri

İş geliştirme fikirleri, şirketinizi birçok farklı şekilde olumlu yönde etkilemek için uygulayabileceğiniz taktiklerdir. İdeal beklentileri belirlemenize, daha etkin bir şekilde ağ kurmanıza, marka bilincini geliştirmenize ve yeni fırsatları ortaya çıkarmanıza yardımcı olabilirler.
Soğuk aramaların eskisinden daha az etkili olduğu bir sır değil. Bunun yerine, potansiyellerinizle güçlü ilişkiler kurarak ağ kurma biçiminizi yenileyin. Bunu, onlarla şahsen konferanslar, fuarlar veya sektörünüzle ilgili etkinliklerde buluşturarak yapabilirsiniz.
Potansiyel müşteriler için LinkedIn ve diğer sosyal siteler dahil olmak üzere çevrimiçi ağlarınıza göz atın. E-posta aboneliğiniz için kayıt olan kişilere ulaşın veya sitenizdeki diğer formları doldurun.

Teklif Önerileri

Potansiyel müşteriler için istişareler ve değerlendirmeler sunun. Ürününüzün veya hizmetinizin ihtiyaçları için uygulama şekilleri hakkında konuşmak, müşterilerin dönüşüm yapıp yapmamaya karar vermelerine yardımcı olacaktır. Buna karşın, istişareler ve değerlendirmeler, bir potansiyel müşterinin ürününüz için ideal olmadığının yollarını da aydınlatabilir.

Beklentiler ve Talepler İçin Satış Gösterileri Sağlayın

Ürün veya hizmetinizin nasıl çalıştığını görebilmeleri için potansiyel müşterilerinize satış gösterileri sağlayın. Bu demoların bir olasılık gösterecek şekilde özelleştirilmiş olmasını sağlamak veya ürününüzün zorluklarını nasıl çözebileceğini göstermek için özelleştirilmiş. Bu demoları şahsen, e-postayla, web sitenizde veya görüntülü sohbet yoluyla paylaşabilirsiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM