İşinizi Ölçeklendirme

Planports Ekibi 22.06.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1144 kere okundu
İŞİNİZİ ÖLÇEKLENDİRME

Bir işi ölçeklendirmek, bir işi büyütmekle aynı değildir. İşinizi ölçeklendirmek, satış, iş veya çıktıdaki artışı uygun maliyetli ve makul bir şekilde yapabileceğiniz anlamına gelir. Şirketiniz büyümeyi başka alanlarda da sıkıntı çekmeden kaldırabilir. (örneğin, yoğun iş yükü nedeniyle çalışan devri veya talebi karşılayacak kadar hızlı üretilemeyen bir ürün).
Genç bir satış ekibine ya da başlangıcına liderlik yaparken, iki şeye odaklanmak kolaydır: ürün pazarında uyum ve işi ölçeklendirme…
Çoğu zaman, bir işletme bir ürün pazarına uygun bulduğunda, şirketi büyütmek için hemen 10 satış elemanı işe alır. Ancak bu birkaç önemli büyüme aşamasını atlar ve şirket performansını kalıcı olarak engelleyebilir.
Bu nedenle, bir satış ordusu kurmadan önce, satış stratejinizin ve pazar uyumunuzun tekrarlanabilir, kârlı ve ölçeklenebilir olmasını sağlamanızı önerir. İşte oraya ulaşmak için atmanız gereken adımlar.
İşinizi Ölçeklendirme
Kilometre taşlarını tanımlayın
Risk düşürücülere odaklanın
Rezervasyonları arttırın
İdeal müşterinizi bulun
Alıcı için optimize sağlayın
Satış görevlilerini çok erken işe almayın
Risk düşürücüler sağlıklı büyümeyi işaret eder. Risk düşürücü, yatırımcılar veya müşteriler için riski azaltan herhangi bir şirket özelliğidir. Örneğin, yakın zamandaki bazı müşterileri potansiyel yatırımcılarla paylaşın ve her birinin referans verilebilir olduğundan emin olun.
Benzer şekilde, kullanım numaralarınızın zaman içinde nasıl arttığını paylaşın. Bu, müşterilerinizin ürününüzü kullanmanın yararlarını fark ettiklerini ve bu ürünleri daha fazla kullanmak istediklerini kanıtlar. Bu risk düşürücüler, yatırımcıların müşteri başarısının daha büyük pazar potansiyelinin kanıtı olduğunu göstermektedir.
Rezervasyonlar artmaya başladığında satış organizasyonunuzun geliştiğini bileceksiniz. Daha fazla rezervasyon, yeni ARR'ye (Ortalama Getiri Oranı) eşit olmalıdır.
Bu size başarının iyi tanımlanmış bir yolunu sağlamalıdır. Öyleyse, ideal müşterinizin profilini seçmenin zamanı geldi.
Bir hedef pazar seçin: Çok fazla farklı gruba satış yapmayın. İdeal müşterinizi anlayın ve onlara satmak için tekrarlanabilir, kârlı ve ölçeklenebilir bir yol seçin.
Tek kullanımlık bir dava bulun: Benzer şekilde, çeşitli kullanım durumlarına satıyorsanız, işleminizin tekrarlanabilir olduğunu kanıtlamadınız. Hedef alıcınız için optimize etmeyi zorlaştıracak çok fazla değişken tanıttınız.
Ürününüze iyi mesaj gönderin: Ticari avantajlarınızı alıcınıza iletirken açık olun. Özlü, dikkat çekici ve rakiplerinizden farklı olmalarını sağlayın.
Şimdi aynı zamanda bir alıcı personası oluşturma zamanı. İdeal müşterinizin neye önem verdiğini, nasıl satın aldıklarını ve hangi süreçleri kullandıklarını göz önünde bulundurun. Bu soruların cevabını öğrendikten sonra, satış döngünüz için çözün ve kısaltın.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM