Kolay Satış Süreci

Planports Ekibi 21.06.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 975 kere okundu
KOLAY SATIŞ SÜRECİ

İş yapmayı gerçekten kolaylaştıran bir ürün satabilirsiniz, ancak bu size basit bir satış işlemi sağlamaz.
Satış süreci, ürününüz ne kadar yenilikçi olursa olsun, uzun, sıkıcı ve sinir bozucu olabilir. İşletmelere satış yapmak çoğu zaman birden fazla karar vericiye ürününüzün işlerini daha verimli hale getirebileceğini, kayda değer bir yatırım getirisi sağlayabileceğini, işlevsellik ve fiyat açısından rakiplerini geride bırakabileceğini kanıtlamak anlamına gelir.

Bilgi Paylaşımını Kolaylaştırın

Birden fazla paydaş dahil olduğunda, platformunuzla ilgili fiyatlandırma ve bilgileri, karar vericiler arasında kolayca paylaşılabilecek açık, şeffaf ve sindirilebilir bir şekilde sağlamak önemlidir.
Potansiyel müşterilerinize fiyatlandırma modelinizi ve platform ayrıntılarınızı iş arkadaşlarınızla hızlı bir şekilde paylaşma yeteneğini vermek, nihai bir karar vermelerini kolaylaştırır.
Bunu yapmak için, gizli ücret veya karmaşık ücretlendirme olmadan net ve şeffaf fiyatlandırma modelleri oluşturun. Rakiplerle kıyaslandığında net ve dürüst fiyatlara dikkat çeken ürün olun.
Ayrıca, platformunuzun fiyatlandırma yapısını ve temel faydalarını görselleştiren çekici bir çağrı cihazı sağlamak da faydalıdır. Bu paylaşılabilir içerik, platformumuzu neden seçtiğimizin net bir şekilde görüntülenmesini sağlar ve birden fazla paydaş söz konusu olduğunda karar verme sürecine büyük ölçüde yardımcı olabilir.

Anahtar Farklılaştırıcıları ve Yararlarını Sözelleştirin

Potansiyel müşterilerinizle platformunuzun faydalarını ve anahtar farklılaştırıcılarını sürekli olarak sözlü kılmak, çözümünüzü diğer paydaşlara etkili bir şekilde açıklamalarını sağlayacaktır.
Ürününüzü benzersiz kılan şeyleri kolayca tekrarlanabilecek özlü bir şekilde açıklayabilmelisiniz. Bu nedenle, anahtar teslimlerinizin her bir konuşmadan ne olmasını istediğinize karar verin ve bunları kısa ve tekrarlanabilir bir şekilde sürekli olarak sözlü olarak yayınlayın.

Birden Çok Demo Yapmaya İstekli Olmak

Birden fazla karar vericinin satış sürecine dahil olması durumunda, kapatmak için gereken kadar demo gerçekleştirmelisiniz. Ancak bu durum sinir bozucu olabilir, tüm paydaşlara ürününüzü görme şansı vermek, hizmetinizi seçme olasılığını büyük ölçüde artıracaktır.
Sizden sorulmasa bile, ürünün demonte edilmesine istekli ve hazır bulunabileceğini ifade edin. Bu, rakiplerinizin teklif edemeyeceği açıklık ve erişilebilirliği sunar. Potansiyel müşterilerinize önceden kaydedilmiş demo videolar gibi platformunuzla ilgili içerik sağlamak da son derece faydalıdır.
Bu tür demo videoları kaydetmek aynı zamanda karar vericilere ürünü görme olanağı da verir. Karar vericiler ürününüzle ilgili rahat hissediyorlar ve uygulamanın kolay olacağına inanıyorlarsa, hizmetinizin kendileri için doğru olduğundan emin olduklarını hissederler.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM