İşletmenizi Nasıl Büyütürsünüz?

Planports Ekibi 18.04.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 819 kere okundu

İŞLETMENİZİ NASIL BÜYÜTÜRSÜNÜZ?

Tüketicilerin yanıt verdiği tek bir pazarlama mesajı göndermek güzel olsa da, çoğu insan bir teklifle ilk karşılaştıklarında satın almaz. Mümkün olan en geniş kitleye ulaşmak için birden fazla kanal kullanın. Bir iş planı oluştururken, ideal hedef pazarınızı ve buna ulaşmak için en iyi yöntemleri belirleyin. Örneğin, 50 ila 64 yaşlarındaki insanların %68'inin kendi Facebook profilleri vardır ve bu platformda genç nesillerden daha aktiftirler. Hedef pazarınızdaki her demografinin nerede takıldığını bilmek pazarlama stratejinizi ve değerinizi nasıl iletmeyi seçtiğinizi etkilemelidir.
Satış konuşmanızı doğru kişilerin önüne getirmek için kullanabileceğiniz çeşitli kanallar vardır:

  • Bloglar, web siteleri ve basılı yayınlardaki reklamlar
  • Sosyal medya platformları
  • E-posta ve mobil pazarlama kampanyaları
  • Ticari fuarlar ve sözleşmeler
  • Podcast'ler ve yerel halka açık radyo
  • Çevrimiçi pazarlar
Gary Vaynerchuk pazarlamacıların günde 100 parça içerik oluşturmasını öneriyor.

“100 içerik üretmiyorsan her gün dünyanın en büyük fırsatını masada bırakıyorsun.” 

100 içerik oluşturmak gerçekçi olmayan bir hedef gibi gelebilir, ancak geçmiş içeriği yeniden tasarlayabilir, bir içeriği daha küçük parçalara ayırabilir ve çeşitli kanallara geçme fikriyle gelecekteki içeriği planlayabilirsiniz.
İçerik pazarlaması oldukça etkilidir, ancak zaman alıcıdır. Zaman kazanmanın bir yolu, öncelikle içeriğinizi kavramsallaştırdığınızda yayınlayacağınız birden çok platformu ve ardından bu içeriği nasıl yeniden düzenleyebileceğinizi düşünmektir. Örneğin, bir video yayınlamak istiyorsanız, komut dosyanızda Instagram veya Facebook'ta bir pasaj kesebileceğiniz ve kullanabileceğiniz alanlar bulunmalıdır. Videonun web sitenizde metin olarak yazılmasını ve yayınlanmasını sağlayabilir veya blog yayınlarında veya sosyal medyada paylaşmak için alıntı yapabilirsiniz. Pinterest'te yayınlamak için teklif grafiklerinizi yeniden boyutlandırabilirsiniz.
Günde yalnızca birkaç içerik yayınlasanız bile hedef tutarlı olmaktır. Potansiyel bir alıcı Facebook sayfanıza veya blogunuza gelir ve haftalardır güncellenmediğini görürse geri gelmez. İçerik kampanyası sürecini kolaylaştırmanıza ve otomatikleştirmenize yardımcı olacak birçok araç vardır.
Tutarlı ve sık kalmanın en kolay yolu, her ay güncellediğiniz bir içerik düzenleme takvimine sahip olmaktır.

Bir E-posta Listesi Oluşturun
Kullanıcılar sosyal medyada rasgele "takip et" i tıklayacak, ancak sattığınız ürünle ilgilenmedikçe genellikle e-postalarını vermeyecektir. Reklam mesajlarınızın sosyal medyadan e-posta yoluyla görülme olasılığı beş ila altı kat daha fazladır. E-posta aynı kişilere daha fazla frekansla ulaşmak için mükemmeldir.
İçerik pazarlama planınız gibi, e-posta pazarlama planınızın da okuyucularınız için yararlı bir şey sunan düzenli ve tutarlı mesajlar içeren bir stratejisi olmalıdır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM