Kişisel Marka Oluşturma

Planports Ekibi 26.08.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1010 kere okundu
KİŞİSEL MARKA OLUŞTURMA

Kişisel marka isminiz veya kariyeriniz etrafında bir işaret geliştirir. Becerilerinizi, kişiliğinizi ve değerlerinizi ifade etmek ve iletmek için bu işareti kullanırsınız.
Hepimiz bir marka olabiliriz, öne çıkma ve benzersiz olma gücümüzü geliştirebiliriz. Bu, insanları ürünlerimize, hizmetlerimize ve hatta mesajımıza çeker.
Kişisel markalar sadece kendi işlerine sahip olan ünlüler veya girişimciler için değil herkes içindir. Özgeçmiş yığınında göze çarpan gizli sos olabilirler. Kendi kişisel markanızı geliştirmezseniz, diğerleri sizin için yapar. Kişisel markanızı geliştirmek, kariyer gelişiminizi ve pazarda nasıl algılandığınızı kontrol etmenin proaktif bir yoludur.
Güçlü bir kişisel marka, doğru iş veya terfi alma yeteneğinizi etkiler, yetenek ve sermaye çekme kabiliyetinizi arttırır.
Güçlü yönlerinizi ve sizi eşsiz kılan şeyleri tanımlayın. Kariyerinizde geliştirdiğiniz özellikleri ve güçlü yönleri düşünün. Sıkıştığınızda herkesin mükemmel olduğunuzu söylediği bir alanı düşünün. Hala takılı kalırsanız, başkalarından sizden, sizi düşündüklerinde ne düşündüklerinin dürüst bir değerlendirmesini yapmalarını isteyin.
İlgili kişilik özelliklerinin duygusal çekiciliğini tanımlayın Bu, çılgın bir mizah anlayışınız olduğunuzu ya da saplantılı olarak organize olduğunuzu söylemek kadar kolay olabilir. İnsanların neden sizin markanıza ilgi duyduğunu düşünün.
Özgünlüğünüzü ve güçlü yanlarınızı belirledikten sonra, hassaslaştırın ve sahiplik edin. Elinizden geleni yapın ve o alanda uzman olun. Öğrenmeyi asla bırakamazsın.
Sanal platformunuzu oluşturmak için bir web sitesi oluşturun. Web siteniz sizin adınız veya adınızın bir çeşidi olmalıdır. Ayrıca, markanızı temsil eden ve sesini paylaşan sosyal medya hesaplarına ihtiyacınız olacak.
Bilginizi videolara, sosyal medyaya ve hem çevrimiçi hem de çevrimdışı yazarak başkalarına yardım ederek paylaşın. Bu, işinizi bildiğinizi ve bundan dolayı maruz kaldığınızı kanıtladığınız yerdir.
Kendinizi kim olduğunuzu ve insanların neden sizinle çalışmaktan hoşlandıklarını vurgulayacak şekilde tanımlayın. Uzmanlığınızı tanımlayın. Ne yaptığınızı ve insanların onlar için ne yapmasını istediğinizi açıklayın.
Bilgi paylaşırken kendi tarzınızı bulun. Herkesin yaptığını yapmak zorunda değilsiniz. Kalabalığı takip etmek, markanızın diğerleri arasında öne çıkmasını zorlaştıracaktır. İstediğiniz işleri ve müşteriyi çekmek için tarzınızı ve benzersizliğinizi kullanın. Başkalarının izleyebileceği yeni bir ayak izi seti oluşturun.
Hem kısa hem de uzun vadeli kişisel ve mesleki hedeflerinizin net bir resmine sahip olmak önemlidir. Bu, zamanınızı harcayacağınız en önemli şeyleri belirlemenize ve yeni projeleri uyumlu hale getirecek bir şeye sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Değerlerinizi ve önceliklerinizi eylem ve karar alma sürecinde yönlendiren bir pusula olarak kullanın. Bu, yolda kalmanızı sağlayacaktır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM