Satış Demosu

Planports Ekibi 24.08.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1090 kere okundu
SATIŞ DEMOSU

Bir satış gösterimi veya bir satış ​​​​demosu, satış temsilcisinin, ürünün veya hizmetin özelliklerini, yeteneklerini ve değerini göstermek için olası bir müşteriye sunum yapmasıdır. Satış demosunun amacı bir anlaşmayı kapatmaktır.
Satış gösteri sürecine dalmadan önce, genellikle bir terim karıştığı için, bir satış demosu ile bir ürün demosu arasındaki farka bakalım.
Satış Demosu vs. Ürün Demosu
Yinelemek gerekirse, satış demosu, ürün veya hizmetinizin bir gösterimini içeren bir olasılık sağlama sürecidir. Ürün demosu aynı işlemdir ancak mevcut bir müşteriyi içerir.
Satış demosunun amacı, bir satış oluşturmaktır, bir ürün demosunun amacı, mevcut bir müşteriye zaman ve paralarına harcadıkları ürünü veya hizmeti nasıl kullanacaklarını göstermektir.
Satış Demosu Temelleri
Şimdi, işinizin sürecini düşünmeye başladığınızda ve potansiyel müşterilere demolar vermeye başladığınızda ortaya çıkabilecek birkaç soruyu cevaplayalım.
Kim satış demosu sunar?
Hemen hemen her şirkette, bir satış temsilcisi olası müşteriye bir demo gönderir.
Neden satış demosu sunuyorsunuz?
Bir anlaşmayı kapatmak için bir satış demosu sunuyorsunuz. Bir satış demosuyla, ürün veya hizmetinizin özel gereksinimlerini tam olarak nasıl karşıladığını ve yaşadıkları acı noktalarını ve sorunlarını azaltma olasılığını gösteriyorsunuz. Bu, potansiyel müşterinizin ürününüzü veya hizmetinizi satın almak istemesini sağlar.
Ne zaman satış demosu sunuyorsunuz?
Satış demoları genellikle bir ziyaretçi önderlik yaptıktan sonra gerçekleşir.
Satış demosunu nasıl iletirsiniz?
Satış demolarınızı yayınlayabileceğiniz çok sayıda kanal vardır. Potansiyel müşterilerinize esnek olmak ve ihtiyaçlarını karşılamak için farklı seçenekler sunabilirsiniz.
Bu satış demosu teslim yöntemlerini sunmak için gereken tüm araçlara sahip olduğunuzdan emin olun. Örneğin, video sohbeti aracılığıyla bir satış demosu vermeye karar verirseniz, kolay ekran paylaşımı, yüz yüze video sohbeti, mesajlaşma, çağrı özellikleri ve daha fazlasını sağlayan GoToMeeting veya Zoom gibi yazılıma erişiminiz olduğundan emin olun.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM