Kişisel Markalaşma

Planports Ekibi 22.03.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1308 kere okundu



KİŞİSEL MARKALAŞMA

Kişisel markalaşma, adınızın veya kariyerinizin etrafında yaratılan bir “marka” oluşturma sürecidir. Bu işareti kullanarak becerilerinizi, kişiliğinizi ve değerlerinizi ifade eder ve iletirsiniz.
Hepimiz bir marka olabiliriz ve öne çıkma ve benzersiz olma gücümüzü geliştirebiliriz. Bu benzerlik insanları ürünümüze, hizmetimize ve hatta mesajımıza çeker. Sizin kişisel marka olduğunuzu ve ne sunmak zorunda kimin olmalıdır.
Kişisel markalar herkes için önemli olmalı. Kişisel markalar sadece kendi işlerine sahip girişimciler için değildir. Sizi bir özgeçmiş yığınından ayırabilen gizli sostur aslında.
Kendi kişisel markanızı geliştirmezseniz, diğerleri sizin için yapar. Kişisel markanızı geliştirmek, kariyer gelişiminizi ve pazarda nasıl algılandığınızı kontrol etmenin proaktif bir yoludur.
Güçlü bir kişisel marka, doğru iş bulma, terfi etme ve sermayeyi çekme yeteneğini artıracaktır. Öyleyse, kendi kişisel markanızı yaratırken size yardımcı olabilecek bu ipuçlarına göz atalım:
Platformunuzu Oluşturun
Kişisel bir markaya sahip olacaksanız, sanal platformunuzu oluşturmak için bir web sitesine ihtiyacınız olacaktır. Web siteniz sizin adınız olmalıdır. Markanızı temsil eden sosyal medya hesaplarına da ihtiyacınız olacak. Sesini paylaşmak için bu platformları kullanacaksınız.
Kendi benzersizliğinizi ve güçlü yönlerinizi tanımlayın
Kariyerinizde geliştirdiğiniz özellikleri ve güçlü yönleri düşünün. Sıkıştıysanız, herkesin sallandığınızı söylediği “bir şeyi” düşünün. Hala takıldıysanız, başkalarına sorun.
Kendi Alanınızın Sahibi Olun
Özgünlüğünüzü ve güçlü yanlarınızı belirledikten sonra, mükemmelleştirin. Elinizden geleni yapın ve o alanınızda uzman olun. Öğrenmeyi asla bırakamazsınız.
Bilginizi paylaşın
Başkalarına yardım ederek öğretmek ve bilginizi paylaşmak zorundasınız. Bunu videolar, sosyal medya ve hem çevrimiçi hem de çevrimdışı yazarak yapın. İşinizi bildiğinizi kanıtladığınız yer burası.
Kendiniz olun
Kendi tarzınızı bulun. Herkesin yaptığını yapmak zorunda değilsiniz ve sadece kalabalığı takip edin. İstediğiniz işleri ve müşteriyi çekmek için tarzınızı ve benzersizliğinizi kullanın.
Değerlerinizi ve Önceliklerinizi Belirleyin
Hem kısa hem de uzun vadeli kişisel ve mesleki hedeflerinizin net bir resmini görmek önemlidir. Bu, yalnızca zamanınızı harcayacağınız en önemli şeyleri tanımlamanıza yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda yeni projeleri uyumlu hale getirecek bir şeye de sahip olacaktır. Değerlerinizi ve önceliklerinizi, hem eylemde hem de karar alma sürecinizde yönlendiren bir pusula olarak kullanın. Bu, yolda kalmanızı sağlayacaktır.
Kişisel Marka Personeli Yapın
Bu markanızı oluşturmanıza yardımcı olacaktır.
  • Duygusal temyiz tanımlama: Kişilik özellikleriniz neler? Bu, çılgın bir mizah anlayışınız olduğunu veya takıntılı bir şekilde organize olduğunuzu söylemek kadar kolay olabilir. Birkaç dakikanızı ayırın, neden insanların markanıza ilgi duyduğunu düşünüyorsunuz?
  • Kendinizi tanıtın: Markanıza gelince, siz kimsiniz ve neden insanlar sizi tercih etmeli?
  • Uzmanlık belirlemek: Ne yaparsınız ve insanlar onlar için ne yapmanızı ister?
Markanızı destekleyen materyaller oluştururken her zaman başvurabileceğiniz güçlü bir kişisel marka kişiliği oluşturmak için bu egzersizleri kullanın.
Kişisel marka zaman ve çaba gerektirir, ama buna değer. Kişisel bir markaya olan ihtiyaç artmaya devam edecektir. Kimsenin senden alamayacağı bir şey ve kariyerin boyunca seni takip edebilir. İnsanların kim olduğunuzu ve neyi temsil ettiğinizi bilmesini sağlayan liderlik gereksinimidir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM