Logo ve Slogan

Planports Ekibi 10.04.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1283 kere okundu
LOGO VE SLOGAN 

Göz alıcı görseller ve tekrar edilebilir bir etiket çizgisi etrafına inşa edilen unutulmaz bir logo, müşterilerin gözünde önemli rol oynayabilir. Çarpıcı bir logo oluşturmak, müşterinin dikkatini işletmenin neler sunabileceğine odaklayan bir imaj ve belki de bir cümle gerektirir. Bir logonun tasarım öğeleri, marka yatırımınıza sağlam bir geri dönüş sağlamak için bir şirketin misyonunu, hizmetlerini ve ürünlerini kullanmalıdır.
Logo Markalaşmanın Anahtarıdır
Şirket adınıza çok dikkat ettiniz ve bir şirket adı buldunuz. Şimdi, hedef adınızın aklındaki gerçek bir gayrimenkul parçasını oluşturmak için bu adın etrafına bir grafik görüntüsü sarmanız gerekiyor. Örneğin Amazon logosu, müşterilere şirketin sunduğu geniş ürün yelpazesini hatırlatmak için adındaki "A" dan "Z" yi gösteren bir ok içeriyor.
Logo Tasarım İpuçları
  • Bir bakışta görmeyi kolaylaştıran, ayırt edici ve cesurdur.
  • İşletmeniz için uygun görünen grafik görüntülere sahiptir.
  • Şirket adınızla iyi çalışır.
  • Kolay okunabilen bir yazı tipinde yapılır.
  • İşinizi açıkça iletir.
  • Siyah beyaz ve renkli olarak iyi görünür.
  • Bir web sayfasında ve baskıda iyi görünür.
Hallmark'ın unutulmaz taç logosu, bir tebrik kartı almanız gerektiğinde, şirketin bu kadar çabuk akla gelmesinin nedenlerinden biridir. Basit, cesur ve renkli veya siyah beyaz olarak iyi görünüyor. Logo aynı zamanda bir şeyin damgasını vurması için gereken kaliteyi önerir, bu nedenle şirket adıyla iyi çalışır.
Ayırt Edici Slogan Logoları Geliştiriyor
Slogan genellikle logonuza eşlik eden üç ila yedi kelimelik bir cümledir. Sloganın amacı, şirketinizin en önemli avantajlarını hedef müşterilerinize hızlı bir şekilde ifade etmektir. Aynı zamanda, müşterileri markanızı yeniden ziyaret etmeye zorlayabilecek hizmetlerinize tekrarlanabilir bir geri arama işlevi görür.
  • Yüksek sesle okunduğunda veya duyduğunda, slogan reaksiyonu tetiklemek için işaret görevi görür.
  • Etkili bir slogan, logo ve marka ile ilgili bir eylem çağrısı içerebilir.
  • Slogan, konuşulduğunda, markanın tadını çıkaran müşterileri birbirine bağlayabilen bir cümledir.
  • Logo olmasa bile, slogan logonun ve markanın anılarını canlandırabilir.
  • Logo ile birleştirilen slogan, müşterilerin hatırladığı markalamanın odak noktası olabilir.
Şirketler, markayı düşünen müşteriler arasında uyandırmak istedikleri nitelikleri ve reaksiyonları tanımlamak için zaman ayırdıklarında etkili slogan oluşturabilirler.
“En iyisini göndermeye yeterince önem verdiğinde” damgası olan Hallmark, iyi bir tat ve lüks için bir takdir olarak görülmesi kişisel bir arzuya hitap ediyor. Amaç, Hallmark markasının rakip tebrik kartlarından ayrı durduğunu göstermektir.
Hallmark şirketi JC Hall tarafından kuruldu. Şirketin müşterilerin ismiyle ilişkilendirmesini istediği hizmet türünü ve değeri karakterize etmek için kaliteyi, saflığı ve gerçekliği belirten damgaların belirleyici mirasını kullandı.
Belirgin bir logo ve ayırt edici slogan oluşturmak, şirketiniz için tanınabilir bir görüntü sağlayan bir marka geliştirmek için çok önemlidir. Şirketinizin halka açık yönlerini geliştirmek için zaman ve para yatırmaya değer olabilir. Bu öğeler, müşteri tabanınızın markanızla özdeşleştirdiği ilk ve en uzun gösterimleri oluşturabilir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM