Hedef Kitleye Nasıl Ulaşılır?

Planports Ekibi 11.04.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 2188 kere okundu


HEDEF KİTLEYE NASIL ULAŞILIR?

İşinizi tanıtmaya gelince, "hedef kitleniz" in kim olduğunu ve onlara nasıl ulaşacağınızı bilmeniz zorunludur. Mümkün olduğunca çok insana ulaşmak önemlidir ve çoğu zaman nüfusun yalnızca belirli kesimlerine odaklanmak gibi görünmektedir, ancak "doğrudan" olmanız gerekir. Ürününüz veya hizmetinizle ilgilenen kişilere doğrudan ulaşmak, sonunda cebinize daha fazla para kazandıracaktır. Bu nedenle, mesajınızın ne olduğuna ve nasıl iletileceğine karar vermeden önce, hedef kitlenizi anlamanız gerekir.
Hedef kitle
Hedef kitle, ürün veya hizmetinizle ilgilenmesi muhtemel kişilerin demografik özellikleridir. Bir su tesisat şirketine sahipseniz, hedef kitleniz hem ticari hem de konut olarak mülk sahipleridir. Bir oyuncak dükkanınız varsa, hedef kitleniz ebeveynler, büyükanne ve büyükbabalar ya da hayatlarında çocukları olan başkalarıdır.
Örneğin, ürün gelecek vaad eden Wall Streeters için uygun bir İtalyan erkek takım elbisesiyse, pazar izleyicileri 20'li yaşlarında New York'ta yaşayan ve yılda 200.000 doların üzerinde para kazanan bekar erkekler hedeftir.
Neden Önemli?
İnsanların bir ürün veya hizmeti “satın almaları” için, mesajın tonu ve içeriği ile ilgili olmaları gerekir. Biriyle bir akor vurularak kişisel bir bağlantı ve güven kurulur. Diyelim ki amaç çalışan annelere bir ürün satmak, reklam yönetimleri dijital ve sosyal medya platformları istihdam olabilir ve enerjik ve empatik tonu olabilir. Emekli yaşlılara ulaşmak için daha iyi bir yaklaşım, daha ince ve rahatlatıcı bir tonu taşıyan gazete ve dergilerdeki basılı reklamları kullanan bir pazarlama kampanyasıdır.
Hedef Kitlenizi Bulmak
En iyi yer, ürün veya hizmetinizin yerine getirdiği özel ihtiyaçları düşünmektir. İşletmeniz web siteleri tasarlıyorsa, bu web sitelerini emekli olanlara değil, işletme sahiplerine satmaya odaklanacaksınız. Ürününüz doğada çok genelse (örneğin ketçap gibi genel bir baharat), çoğu insan ketçap kullandığından daha az pazar araştırması gerekir.
Ancak, hedef kitlenin daha belirgin olması durumunda, müşterilerinizle ilgili veri toplamak, böylece odaklanmayı daraltmak önemlidir. Veri toplamanın bir yolu, ihtiyaç duyduğunuz bilgileri toplayan bir anket doldurmaları halinde web sitenizi (veya iş yerinizi) ziyaret edenlere özel bir fiyat veya kupon kodu sunmaktır. Pazar araştırması şirketleri de bu tür bir araştırmanın sizin için yürütülmesine yardımcı olabilir.
Mesajınızı Ölçme ve Değiştirme
"Mesajlaşma" nın en önemli kısmı, reklam yöntemlerinin ne kadar iyi çalıştığına dikkat etmektir. Bir pazarlama kampanyasının etkinliğini değerlendirmek için satışları, yeni müşterileri, bilgi taleplerini, telefonla ilgili soruları, perakende ve web trafiğini izleyebilirsiniz. Bunu kendi başınıza yapmak istemiyorsanız, uzman birimlerden de yardım alabilirsiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM