Marka Manifestosu

Planports Ekibi 06.07.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 4082 kere okundu
MARKA MANİFESTOSU

Bir marka bildirgesi, kuruluşunuzun neden var olduğunu, amacını ve insanların markanızı neden önemsemesi gerektiğini açıklar. Bu, genellikle izleyicinizi büyüleyen, duygusal olarak onlarla bağlantı kuran ve markanızı desteklemeye ikna eden duygusal bir hikayedir. Sadece sadık bir müşteri tabanı oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda kuruluşunuza en üst düzeyde yetenek katar.
Marka Manifestosu Nasıl Yazılır?
Kuruluşunuzun "nedenini" tanımlayın.
Kitlenizi anlattığınız hikayenin içine yerleştirmek için ikinci veya üçüncü kişiye yazın.
Markanızın amacının insanların yaşamlarını nasıl iyileştireceğini açıklayın.
1. Kuruluşunuzun "nedenini" tanımlayın
Markanızın amacı, tüm marka manifestolarınızı yönlendirir. Net ve ikna edici bir amaç sunmadan, manifestonuz asılsız, duygusal yönden manipüle edici bir satış perdesi gibi görünecektir. Hedef kitleniz sizi neden umursayacaklarını bilmek.
Kuruluşunuzun "nedenini" ortaya çıkarmak için, kurucularınıza şirketi neden başlattıklarını sormayı düşünün. Hangi sorunu çözmeye çalışıyorlardı? Neden onları bu kadar çok rahatsız ettiler? Neden şirketi büyütmeye devam etmek istiyorlar? Kuruluşunuzun amacını bu cevaplar içinde bulun.
2. Kitlenizi anlattığınız hikayeye yerleştirmek için ikinci veya üçüncü bir kişiye yazın
Yukarıdaki marka manifestolarının her birinde, kopyanın “biz” veya “insanlar” kelimelerini dahil ederek sizi çektiğini fark edeceksiniz. Çünkü Nike, Fiat ve The North Face, izleyicilerin öncelikle markaların onlara nasıl yardımcı olabileceği ile ilgilendiğini biliyor, bu nedenle "siz", "biz" ve "onlar" gibi zamirleri kullanıyorlar. (kendi müşteri tabanlarına atıfta bulunurken) İnsanları kişisel bir düzeyde meşgul edebilir ve markaların işçiliğinin anlatılarına yerleştirebilir.
3. Markanızın amacının insanların yaşamlarını nasıl iyileştireceğini açıklayın
Çoğu insan şu anki kimliğini ve yaşamını aşmayı arzu ediyor. Kendini gerçekleştirme, neredeyse herkesin ulaşmak istediği evrensel bir hedeftir. Ve en akıllı marka pazarlamacıları bunu insan durumu hakkında anlıyor.
Örneğin, yukarıdaki marka manifestolarının her birinin, temel olarak hayatınızı iyileştirebilecek bir yaşam mantrası olduğunu fark ettiniz mi? Nike:  kendi büyüklüğünüzü tanımlayın ve tanışın. Fiat: sonuna kadar hayatın tadını çıkarın. The North Face: keşfetmeyi asla bırakma. Apple: farklı düşünün ve statükoya meydan okuyun. Levi's: asla hayata razı olma.
Her markanın amacını bu kadar özverili bir şekilde tanımlayarak, her şirketin marka manifestosu izleyicilerinden, yaşamlarını iyileştiren ürün ya da hizmetleriyle bir gelecek hayal etmelerini isteyebilir.

Nedenle Başla

Markanızın amacı, tespit etmek ve iletişim kurmak için en zorlayıcı şeylerden biridir. Ancak, bir izleyicinin ilgisini çekecek ve markanızı desteklemesi için onları ikna edecek zorlayıcı bir marka manifestosu yapmak istiyorsanız, var olmanızın nedenini ve neden birinin umursadığını açıkça belirtebilmelisiniz. Ancak o zaman, her markanın arzu ettiği özlemi izleyerek sadakati oluşturabileceksiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM