Müşteri Hizmetlerinin Önemi

Planports Ekibi 08.07.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1126 kere okundu
MÜŞTERİ HİZMETLERİNİN ÖNEMİ

Müşteri hizmetlerine büyük yatırım yapmak konusunda isteksiz hissetmek doğaldır. Aşikar bir getiri olmadan ışık hızında nakit yakmak, bir şirketin maliyesinde bir kara delik gibi hissedebilir.
Bu nedenle çoğu şirket önce müşteri hizmetleri bütçesini azaltarak finansal baskıya yanıt veriyor. En fazla geliri sağlayacak yeni müşteriler kazanıyor, değil mi?
Müşteri hizmetlerini bir pazarlama biçimi olarak düşünün, zaman içinde kendi başına ödeyecek bir yatırım, kesilmesi gereken bir masraf değil.
Müşteri hizmetleri uygundur
Şirketinizde olağanüstü bir müşteri hizmeti sunmak için gereken fonlar var mı? Göründüğü kadarıyla sezgisel, maliyet etkin olmak ve müşteri hizmetlerine yatırım yapmak birbirini dışlamaz.
Bugün dünyanın en değerli şirketi olan Amazon, müşteri hizmetleri meraklılarından alın.
Jeff Bezos, müşteri memnuniyeti konusundaki saplantıları, çalışanlarının çözümleri kovalamaları ve aciliyetlerini önceliklendirmeleri ile ünlüdür.
Ancak, müşterilere değer vermeyen bir şey söz konusu olduğunda, "Tutumluluk becerikliliği, kendi kendine yeterliliği ve buluşu besleyen" sloganı altında daha temel bir yaklaşımı tercih ediyor.
Özetle, müşteriye yarar sağlıyorsa, saklayın.
Müşteriler makyaj ölçülerini veya parlak ofisleri veya masa tenisi tablolarını hesaplamak için ya da genel merkeziniz büyük bir şehirde ise pahalı araçlarla ilgilenmezler.
Yaratıcı bir şekilde düşünürseniz, yüksek standartlarda müşteri hizmetini sürdürürken maliyetleri düşük tutmaya yönelik birçok taktik vardır.
İyi müşteri hizmeti şirketinizin büyümesine yardımcı olur
Müşteri destek ekibinizin ne kadar büyük olması gerekir?
İşte size iyi bir kural; değerlerinizi ve müşteri kültürünüzü tam olarak yerine getirene kadar ekibinizi ölçeklendirmeye başlamayın.
Bir şirkete ilk kez başladığınızda ve yalnızca birkaç müşterinin müşteri isteklerini yerine getirmesi durumunda, değerleri iletmek ve müşteri odaklı olmak çok daha kolaydır. Müşterinin vizyonunun seyreltme riski altında olduğunu ölçeklendirmeye başladığınızda, işe başlamadan önce hava sızdırmaz olmasının nedeni budur.
Farklı gelişim aşamaları farklı zorlukları temsil eder. Ancak, şirketinizin büyüklüğü ne olursa olsun, olağanüstü bir müşteri destek deneyimi oluşturabilirsiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM