Marka Mesajları Nasıl Oluşturulur?

Planports Ekibi 24.12.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 953 kere okundu

MARKA MESAJLARI NASIL OLUŞTURULUR?


Kim olduğunuzu belirleyin.
Başlamak için marka mesajınızın şu soruları yanıtlaması gerekir:
-Rakiplerinizden nasıl farklısınız?
-Benzersiz değer teklifiniz nedir?
-Hedef kitlenizle ne tür mesajlar yankılanacak?
-Hedef kitleniz kim? Neye önem veriyorlar?
-Marka mesajınız bir hikaye anlatıyor mu?
-Şirketinizin hedefleri nelerdir?
-Şirketinizin değerleri nelerdir?

2. Kitlenizi tanıyın.
Artık ne sunduğunuz ve kim olduğunuz hakkında daha iyi bir fikre sahip olduğunuza göre, kitlenizin kim olduğunu anlamanız gerekir. Henüz yapmadıysanız, müşterilerinizin kim olduğunu ve hedeflerini temsil eden alıcılar oluşturun. Bu, markanız ve tüketicileriniz arasında bir uyum bulmanıza yardımcı olacaktır.

3. Marka mesajınızı açıklayan bir belge başlatın.
Yukarıdaki soruları cevapladıktan ve kişilerinizi yazdıktan sonra, bu bilgileri marka mesajınızın ne olduğunu, benzersiz değer teklifinizi ve marka kimliğinizin temelini oluşturan anahtar temaları açıklayan bir belgede derlemeye başlayın.
Ardından, marka kimliğinizin alıcı kişinizle nasıl bir ilişki kurduğunu anlamaya başlayın. Kalıplar nelerdir ve ortak noktaları nelerdir? Marka mesajlaşma konusunda kararları bu şekilde vereceksiniz. Hedef kitlenizin değerlerinizle aynı doğrultuda neye önem verdiğini göreceksiniz ve mesajlaşma fırsatları elde edebilirsiniz.

4. Mesajlaşma fırsatlarına beyin fırtınası yapın.
Kim olduğunuzu ve kitlenizin kim olduğunu temsil eden net bir belgeyle mesajlaşma fırsatlarını aramaya başlayabilirsiniz. Mevcut kampanyalarınızı marka mesajınızla nasıl ilişkilendirebilirsiniz? Değerlerinizi iletmek için içeriği nasıl kullanabilirsiniz?
Bir fikriniz olduğunda, kim olduğunuzu ve benzersiz değer teklifinizi ileten bir slogan oluşturabilirsiniz.

Bu noktada, mesajınızı bilgilendirecek bir marka mesajı ve kimliği oluşturmuş olmalısınız. Şimdi, markanıza sadık kalan mesajlaşma oluşturmak için birkaç ipucunu incelemek istedik:

Marka konumlandırmaya odaklanın: Yazdığınız tüm içerikle kendinize, "Bu değerlerimiz için doğru mu?" diye sorun.

Kitlenizle ilişki kurun: İçerik oluştururken, kitlenizle alakalı bir şeyden bahsettiğinizden emin olmak için alıcı kişilerinizi ve marka mesajlaşma belgenizi kullanın.

Mükemmel olma: Yukarıdaki noktaya benzer şekilde insanlar da mükemmel değil ve markalar da olmamalı. Kusursuz olduğunuz için fazla söz vermeyin ve iletişim kurmayın, çünkü öyle değilsiniz ve bu isteksiz olur.

Mesajınızı her yerde iletin: Yazdığınız her şeyde ve tüm pazarlama kararlarınızda marka mesajınızı düşünün. Web siteniz için bir kopya yazıyor, ambalaj için sloganlar oluşturuyor veya bir etkinlik pazarlıyor olun, kopyanızın marka mesajınızı iletmesi gerekir.

Basit olun: Markanızın kişiliği veya genel değerleri kafa karıştırıcıysa veya fark edilmesi zorsa, insanlar sizinle ilişki kurmaz. Yapmak istediğiniz son şey, kitlenizin karıştırdığı bir marka mesajı oluşturmaktır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM