Marka Stratejileri

Planports Ekibi 28.02.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1097 kere okundu
MARKA STRATEJİLERİ

Markanızın izleyicisini ve tanımlamak istediğiniz hedeflerin net bir şekilde tanımlanması, etkin marka yönetimi için çok önemlidir. Peki, markanızla gerçekleştirmeyi umduğunuz hedefler nelerdir?
Marka Tanımlamak 
"Marka" terimi, köklerini eski batıdan alıyor. Bu özellik, mülkiyeti belirlemek için sınırların gizlendiğine işaret ediyordu. Tabii ki, kavram o zamandan beri büyük ölçüde gelişti, ancak dolaylı anlamı hala aynı. Marka benzersiz olarak şirket veya hizmeti işaretleyen şeydir.
Marka, isminizi içerir, fakat aynı zamanda halkın bu isim hakkındaki algısını da içine alır. Başka hiçbir şirketin ulaşamayacağı belli bir mükemmellik ile sunulan kaliteli hizmet veya ürünleri akla getirir. Taklit, en içten iltifat şeklidir, ancak taklitçi olmak istemezsiniz. Amacınız, başlangıçta yolu hazırlayan kişi olmak olmalı.
Markanızın Amacı
Markanız, şirketinizin kişiliğinden ve imajından, temel yeterlilik ve özelliklerinden oluşmalıdır. Yaptığınız gösterimler ve insanların şirketinizi başkalarına tanıtmak için kullanacağı kelimeler, markanızın temel çerçevesidir.
Güvenilirliği, güçlü bir marka ile oluşturacak ve pazarınız üzerinde daha fazla etkiye sahip olacaksınız. Marka, müşterileri sizden satın almaları için motive etmelidir. Bir marka doğru bir şekilde gerçekleştirildiğinde, insanlar şirketinizi takipçi değil lider olarak görür.
Marka Hedeflerinizi Belirleyin 
Markanızın hedeflerini belirlemenize yardımcı olmak için kendinize iki önemli soru sorun. Markanızın şirketiniz için ne yapmasını istiyorsunuz? Ve başkalarının, ürünleriniz veya hizmetleriniz hakkında ne bilmelerini ve söylemelerini istiyorsunuz?
Bazı örnek hedefler, belirli bir ödül alarak tanınma, belirli sayıda seçim projesi seçerek, gelecek yıl belirli sayıda yeni müşteri kazanmayı ve / veya şirketinizi önümüzdeki birkaç ay içinde bir endüstri lideri olarak konumlandırmayı içerebilir.
Zaman Çizelgesi Oluşturun
Belirli bir zaman çizelgesi tanımladıysanız, hedeflerinize ulaşmak için bir eylem planı geliştirmenin daha kolay olduğunu görebilirsiniz. Amaçlarınızı bu şekilde tanımlayarak, onları nasıl başaracağınızla ilgili bir plan çizebilirsiniz. Amacınız, şirketinizi bir endüstri lideri olarak konumlandırmak olabilir.
Bunu nasıl yapabilirsiniz? Ekibinizin üyelerinin fuarlarda konuşmasını veya sektörünüzdeki profesyonel grup toplantılarında ders vermesini hazırlayabilirsiniz. Gazete, dergi veya çevrimiçi medyada makaleler yazmak ve yayınlamak isteyebilirsiniz.
Hedeflerinizi belirlediğinizde, bir sonraki adım marka stratejisinizi oluşturmak, geliştirmek, bunları nasıl, ne zaman ve ne yapacağınızı ve bunları nasıl gerçekleştireceğinizi sıraya koymaktır. Marka hedeflerinizin ne olduğunu belirlemek için yukarıdaki soruları kullanın, ardından her birini listeleyin ve bunu nasıl gerçekleştirmeyi ve başarmayı planladığınızı belirleyin.
Orada durmayın ve o zaman çizelgesini unutmayın. İşiniz bittiğinde, söz konusu hedefi gerçekleştirmek için bu ay boyunca neler yapabileceğinizi listelemek için zaman ayırın. Belirli olun ve bu eylem öğelerini iş takviminizde zamanlayın.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM