Satışta Ses Tonunun Önemi

Planports Ekibi 01.03.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 2150 kere okundu



SATIŞTA SES TONUNUN ÖNEMİ

Yüz yüze görüşmelerin nadir olduğu ve telefonla daha fazla iş yapıldığı bir zamanda, sesiniz başarınızı engelliyor olabilir. Telefonda konumumuzu ve mesajımızı güçlendirmek için görsel ipuçlarımız ya da beden dilimiz yok; tek sahip olduğumuz şey sesimiz.
Bir ajansla bir çalışan olarak, zamanınızın çoğunu telefonda geçirirsiniz. Profesyonellik, samimiyet ve güven sesinizin aracı kullanılarak gösterilmelidir. Hepimizin seslerimizle doğduğumun farkındayız, ama aslında sesler de eğitilebilirler.
Telefonla iş yapmak için çok zaman harcıyorsanız, belki de kendi ses becerilerinizi değerlendirme zamanı gelmiştir. Ses aslında bir araçtır. Bir sonraki iş anlaşmasında işinizi kazanabilecek ya da kaybedebilecek bir araçtır. İşte başarı sesini duymak için bazı önemli faktörler;
Tonunuz
Sesinizin tonu nasıl? Güven yansıtıyor mu? Güvence? Belki de tonunuz korkuyu yansıtır. Kendinize karşı dürüst olun. Yakın bir arkadaşınızı veya iş arkadaşınızı alın ve dürüst görüşlerini sorun. Size sadece bunu verecek birini bulmak önemlidir. Söyleyeceklerini dinleyin ve sizi olmak istediğiniz yere götürecek bir ses geliştirmenize yardımcı olmak için yapıcı olarak eleştirilerini alın.
Ses yansıtma 
Konuşmak ve vurgulamak istediğiniz kilit noktalar hakkında düşünürken, sesinizin çarpışmasının tam da bunu yaptığından emin olun. Tek başına çekim, cümlenin anlamını değiştirebilir.
Hazırlıklı Olmak
Pratik, pratik, pratik. Sesinizi eğitirken mesajınızın teslimi anahtardır. Bir sahayı, öneriyi, hatta sadece bir telefon görüşmesini prova etmekten korkmayın. Bunu her zaman yapmak zorunda kalmayacaksınız, sadece iyi bir görüşmenin doğal olduğu yere kadar ve bunu güvenle yapabilirsiniz.
Ses
Hiç kendi sesinizi gerçekten dinlediniz mi? Örneğin, giden sesli mesajınızı kaydederken diğerleri neler duyuyor? Bir gülücük? Sevinç? Sesinizi eğitirken ses kayıt cihazı kullanmaktan korkmayın. Bir kayıt cihazı, başkalarının duyduğunu tam olarak duymanızı sağlar.
Enerji 
Sesinizdeki enerji insanların olduğu gibi hissetmelerini sağlar. Enerjiniz onların sizinle birlikte bir odada olmasını istemesine neden oluyor mu? Kontrol edin. İzlemeniz gereken tek şey, konuşma hızınız. Nefes alın, ne söyleyeceğinizi düşünün ve şu an için doğru enerjiyle doldurun.
Çoğu zaman, ses yalnızca farkedilmek suretiyle eğitilebilir ve diğer zamanlarda en çok uğraştığınız şeylerde size yardımcı olması için bir ses koçu veya birisine ihtiyaç duyulabilir. İnsanların bir ses antrenörünün yardımını bulması nadir değildir. Sesinizin başarınızı engelleyebileceğini değerlendiriyorsanız, bir sonraki adıma geçmenizin tam zamanı olabilir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM