Markalaşmanın Önemi

Planports Ekibi 16.04.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 908 kere okundu

MARKALAŞMANIN ÖNEMİ

Marka bilinci oluşturma, yalnızca hedef pazarınızın sizi rekabet üzerinden seçmesini sağlamakla ilgili değildir. Ayrıca, sizi, sorunlarına veya ihtiyaçlarına bir çözümün tek sağlayıcısı olarak görmek için beklentilerinizi almakla da ilgilidir. Özünde, markalaşma bir problem çözücüdür.

  • Açıkça bir mesaj gönderin
  • Markanın pazardaki güvenilirliğini onaylayın
  • Hedef potansiyel müşterileri bir ürün veya hizmetle duygusal olarak bağlayın
  • Alıcıyı bir satın alma işlemi yapmak için motive edin
  • Kullanıcı sadakati oluşturun
Marka bilinci oluşturmada başarılı olmak için, müşterilerinizin ve potansiyel müşterilerinizin ihtiyaçlarını ve isteklerini anlamalısınız. Bunu, marka stratejilerinizi halkla her temas noktasında şirketinize entegre ederek elde edebilirsiniz.Markalaşmayı, şirketinizde veya kuruluşunuzda yaşayan, nefes alan bir kişi gibi düşünün. Bu kişinin kim olduklarını, neden değerli olduklarını ve özellikle neler sunduklarını açıkladığını düşünün.
Tüketiciler sizinle özdeşleşmeye başladıkça, markanız müşterilerin, müşterilerin ve potansiyel müşterilerin kalplerinde ve zihinlerinde yaşayacak ve duygusal düzeyde bağlanacaklar.
Markanız, tüketicinize bir vaat kaynağıdır. Kendinizi en uzun ömürlü ampul üreticisi olarak faturalandırıyorsanız, markanızın buna kadar yaşaması gerekir.
Markanızı araştırmak, tanımlamak ve oluşturmak için zaman harcamak önemlidir.
Stratejik bir pazarlama planı geliştirirken, markanız temel iş hedeflerinizin amacını anlamak için bir rehber görevi görür ve planı bu hedeflerle hizalamanıza olanak tanır. Marka bilinci oluşturma, yalnızca satın almadan önceki süre boyunca sayılmaz; marka deneyiminin müşteri sadakati oluşturmak için sürmesi gerekir. Bunu şu üç soruyu cevaplayarak oluşturabilirsiniz:

  1. Ürün veya hizmet beklendiği gibi çalışıyor mu?
  2. Kalite vaat edildiği kadar iyi miydi yoksa daha iyi olması mı gerekir?
  3. Tüm müşteri deneyimleri olumlu muydu?
Bu üç soruya olumlu yanıtlar alabiliyorsanız sadık bir müşteri kitlesi oluşturuyorsunuz demektir.Markalaşma sadece sadık müşteriler yaratmakla kalmaz, aynı zamanda sadık çalışanlar da yaratır. Kaliteli bir marka insanlara inandıkları bir şey verir. Çalışanların çalıştıkları organizasyonun amacını anlamalarına yardımcı olur. Sadece bir çarktaki dişli değil, önemli bir şeyin parçası gibi hissediyorlar.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM