Müşteri Geri Bildirimi

Planports Ekibi 29.01.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1316 kere okundu


MÜŞTERİ GERİ BİLDİRİMİ

Başarılı bir küçük işletmeyi büyütmek, tekrarlanan müşterilere dayanır ve müşteriler yalnızca sağladığınız ürün veya hizmetlerden son derece memnun olduklarında geri gelir. İlk odak noktanızın örnek bir ürün veya hizmet sunması gerekir. Sağlam bir temele sahip olduğunuzda, tekrar iş yaratmanın ikinci bölümüne odaklanmanın zamanı geldi demektir. Tekliflerinizi tam olarak müşterilerinizin ihtiyaç duyduğu ve istediği şekilde düzenleyin.
Mevcut müşterilerinizden her biri, yalnızca sorunlarını daha fazla çözmenize ve satışları arttırmanıza yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda yeni iş çekmek için başka neler yapabileceğiniz konusunda fikir verebilecek çok sayıda bilgiye sahiptir. Bu bilgiyi edinmenin tek yolu müşterilerinize doğrudan sorular sormak ve cevaplarını dinlemektir.
Müşteriden ürünleriniz, hizmetleriniz, müşteri hizmetleri ve genel işler hakkında geri bildirim almasını isteyebileceğiniz birçok soru türü vardır, ancak temel sorulardan bazıları şunları içermelidir:
  • Bizi neden servis sağlayıcınız olarak seçtiniz?
  • Sizin için hangi hizmeti gerçekleştirdik?
  • Aldığınız hizmeti nasıl değerlendirirsiniz? (Bir derecelendirme ölçeği sağlayın)
  • Hangi alanlarda beklentilerinizi karşıladık ya da aştık?
  • Hangi alanlarda gelişebiliriz?
  • Bizi başkalarına tavsiye eder misiniz?
Ne zaman müşteri geri bildirimi talep ederseniz, çok fazla soru sormadan değerli bir geri bildirim üretmek için doğru soruları sorduğunuzdan ve hiç cevap alamama riskinden emin olmalısınız. Ayrıca anketi tamamlamak için bir teşvik sunmayı düşünebilirsiniz. Örneğin bir kupon veya başka bir indirim gibi…
Sorular Nasıl Sorulur?
Müşterilerinizi sizin adınıza sorgulamak için harici bir anket şirketi işe almanın veya birçok küçük işletme sahibi için finansal olarak pratik olmayan resmi bir odak grubu oluşturmanın yanı sıra, müşterilerinizden geri bildirim istemenizin birkaç yolu vardır. Burada başlamanız için birkaç fikir var;
1. Konuşmayı Başlatın
Müşteri geri bildirim işlemleriniz, müşterilerinize gönderilen soruları içeren bir e-posta mesajı veya kişisel bir telefon görüşmesi kadar basit olabilir. Bu yöntem hızlı ve kolaydır, ancak bazı çöküşler vardır. Müşteri geri bildirimlerine gayrı resmi bir yaklaşım uyguladığınızda, mesajın bir kenara bırakılması ve sonunda karışık olarak kaybedilmesi riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Ayrıca, konuşma biçiminde bir soru soruyorsanız, büyük olasılıkla tüm müşteri anketlerinizde her türlü tutarlılığı önleyebilecek açık uçlu sorular kullanıyorsunuzdur.
Son olarak, herhangi bir kullanılabilir formda olması için toplanan verilerle manuel olarak bir şey yapmalısınız.
2. Çevrimiçi Anket Yaratın
Birçok müşterinize sormak istediğiniz bir dizi standart sorunuz varsa, formatı bir adım daha ileri götürebilir ve standart bir anket oluşturabilirsiniz. Bir kelime işlem uygulamasında, bir PDF formunda veya web siteniz aracılığıyla (veya bir üçüncü taraf sitesi) gönderilebilecek bir formda korumalı bir form oluşturabilirsiniz. Bu formatın oluşturulması daha fazla zaman alacaktır, ancak tüm müşterilere göndereceğiniz standart bir anket yapmanıza olanak tanır.
3. Müşteri Memnuniyeti Anketi Uygulayın
Sahip olduğunuz iş türüne bağlı olarak, müşterilerinize gönderilen basılı bir anket formu en iyi yol olabilir. Müşterilerin anketi geri almalarını kolaylaştırmak için kendinden adresli, damgalı bir zarf ekleyin. Verileri Excel'e veya başka bir yazılıma girmek için bir sisteminiz olduğundan emin olun; böylece veriler hakkında raporlar toplayabilir, inceleyebilir ve çalıştırabilirsiniz.
Herhangi bir müşteri geri bildirim sürecinin anahtarı yalnızca veri toplamak değil, işinizde gerçekten kullanabileceğinize dair öngörü kazanmaktır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM