Satış Döngüsü

Planports Ekibi 02.01.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1542 kere okundu



SATIŞ DÖNGÜSÜ

Ne satarsanız satın, her satış aşağı yukarı aynı düzende olur. Her satış, bir veya yedi arasında basamak içerir. Çoğu zaman satış görevlileri, bir satışın belirli aşamaları olduğunu hesaplamazlar, ancak aslında satış aşamalardan ibarettir ve hepsi satış sürecini ilerletmek için gerekli olduğu gibi bu aşamalar herzaman biribirini tekrar ederler.
Bu aşamalara örnek vermek için standart bir kaç adımı yazabiliriz; İlk görüşme, müşteri ihtiyaçlarını dinleme, teklif verme, pazarlık, sözleşme
Yukarıda belirttiğimiz aşamalar sektörden sektöre ya da iş koluna göre değişiklik gösterir.
Satışlarda başarılı olmak için bu aşamalardan her birine hakim olmak çok önemlidir. Bir veya daha fazla aşamada zayıfsanız, satış görevlisi olarak belki hayatta kalabilirsiniz, ama asla büyük işler başaramazsınız. Çoğu satış elemanı bir veya iki aşamada kronik olarak zorlanır, bu nedenle zayıf yönlerinizi belirleyin ve satış sonuçlarınızı iyileştirmek için üzerinde çalışmaya devam edin.
Talepler Beklentisi
Beklenti, yeni potansiyel müşteriler bulma sürecini ifade eder. Şirketiniz, birlikte çalışmanız için aday listeleri vererek bu sürecin ilk bölümünü ele alabilir veya kendi başınıza yeni adaylar bulabilmek için çalışmalar yapabilirsiniz.
Randevu Ayarlama
Satış sürecinin ilk aşamasında topladığınız ipuçlarını kullanma zamanı. Pek çok satış görevlisi telefonda görüşmeyi tercih eder, ancak şahsen arayabilir, e-posta gönderebilir, sosyal medya kullanabilir veya hatta satış mektuplarını postalayabilirsiniz. Randevu ayarlamak için hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, genellikle telefon üzerinden satış yapmak yerine, yüz yüze görüşmek isteyebilirsiniz.
Beklentiyi Hak Et
Yeterlilik aşaması ayrıca, ilk temas sırasında kısaca müşterileri hak rağmen genellikle randevu kendisi gerçekleşir. Buradaki fikir, potansiyel müşterinizin, ona adım atmaya çalışmak için çok zaman harcamanızdan önce ürününüzü satın almak için hem mümkün hem de potansiyel olarak istekli olduğunu onaylamaktır.
Sunumunuzu Yapın
Sunum her satış döngüsünün çekirdeğidir. Yalnızca ürününüzü satmadığınızı ve ayrıca güvenebileceğiniz bir kişi olarak sattığınızı unutmayın. Sen şirketini temsil ediyorsun, bu yüzden görünüşün önemli.
Potansiyel Kontrolü
Potansiyelinizin kaygılarıyla başa çıkacağınız yer işte burası. İtirazlar aslında olumlu bir işaret olabilir, bu durum potansiyel müşterinizin en azından satın almayı düşündüğü veya potansiyel sorunları çözmediği anlamına geliyor.
Satışı Kapatma
Sunumunuzu yaptığınızda, potansiyel müşterinizin sorularını yanıtladığınızda ve itirazlarını ele aldığınızda, satış isteme zamanı demektir. Bu, satış döngüsünün en ihmal edilen ikinci aşamasıdır ve bu en önemlilerinden biri olduğu düşünülürse üzücü bir durumdur. Çok ilgilenen potansiyel müşteriler bile kendilerini nadiren kapatacaklardır.
Tavsiye İsteyin
Bu, en çok ihmal edilen basamağı aşağı indirir. Çok fazla satış elemanı, bir şeyler almak için satış yaptıktan sonra çok rahatlar ve müşterinin fikrini değiştireceği korkusuyla en kısa sürede kapıdan çıkarlar. Kısa sürede kısaltmak yerine satışı kademeli olarak kısın. Müşteriye kartvizitinizi verin. Sağladığınız mal veya hizmet için piyasada bulunabilecek başka birini tanıyıp tanımadığını sorun.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM