Müşteri İlişkilerini Geliştirme

Planports Ekibi 02.02.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1248 kere okundu




MÜŞTERİ İLİŞKİLERİNİ GELİŞTİRME

Bir müşteriye yardım etmek sizin için ne ifade ediyor? En yaygın müşteri hizmeti durumu, yardım isteyen bir müşteri olduğu için, bu etkileşimi doğru yapmak son derece önemlidir. Doğru şekilde yapıldığında, yardım arayan bir müşteri yalnızca iyi muamele gördüğünü hissetmekle kalmayacak, aynı zamanda işletmeden ürün veya hizmet satın almak için daha elverişli bir şekilde elden çıkarılacağına inanacaktır.
Zamanında Görevde Olun
Müşterinizi değerli hissetmenizi sağlamanın ilk yolu, mümkün olan en kısa sürede onaylanmasıdır. Bu yüzden birileri dükkanınıza ya da işyerinize girdiğinde, bilgisayarınızdan bakmak, rafları stoklamaktan ya da en kısa zamanda ne yapıyorsanız onu yapmak zorundasınız. İşiniz bir süre depoda veya atölyede çalışmak gibi zeminden uzak durmayı içeriyorsa, bir müşteri girdiğinde ona katılabilmeniz için sizi uyaran bir sisteme sahip olmanız gerekir.
Müşteriyi Dostça Uygun Bir Şekilde Karşılayın
Göz teması kurun. Örneğin, bir gülümseme ile "Merhaba. Bugün size nasıl yardımcı olabilirim?"… Müşterinin yanıt vermesine izin verin.
Yardım etmeye İstekli Ol Ama Agresif Olma
Bir ya da iki noktayı doğru bir şekilde yapmak, müşteriye yardımcı olmak için istekli görünmek için gereken tek şeydir. Unutmayın, ilk izlenimler bir müşteriye yardım ederken çok önemlidir.
İlk soruya “Sadece bir göz atmayı düşündüm” diyerek cevap veren müşterilere, kabul edilebilir bir süre sonra yaklaşılmalıdır ve herhangi bir soruları olup olmadığını veya aradıklarını bulup bulmadıklarını sordu.
Müşterinin İsteğini Doğrudan Ele Alma / Müşterinin Sorununu Çözme
  • Sorunun giderilmesi:  Bir müşteri sizi bir sorun hakkında bir şeyler sorduğunda, söylenenleri dikkatlice dinleyin. Müşterinin sorununu çözebilmenizi sağlayacak daha fazla ayrıntı almak için, gerekirse müşterinin konuşması bittiğinde açıklayıcı sorular sorun. Bir müşteriyi konuşurken rahatsız etmeyin. Ağzınız hareket ederken dinleyemezsiniz.
  • İşletmenin ürün veya hizmetleriyle ilgili bilgileri göstermek: Siz ve çalışanlarınızın ürünlerinizi ve hizmetlerinizi dışardan tanıdığından emin olun. Ve tüm personelin "bir bilgiyi gösterme" ile "gösteriş yapma" arasındaki farkı bildiğinden emin olun. Müşteriler, belirli ürünler veya hizmetler hakkında konferanslar duymak için gelmezler.
  • İlgili ürünler veya hizmetler hakkında bilgi gösterme: Müşteriler, ürünleri ve hizmetleri genel olarak karşılaştırır, bu nedenle siz ve personelinizin de bunu yapabilmesi gerekir. Sonuçta, onları başka bir mağazaya bir gezi olarak kaydedebilirsiniz. Ayrıca, ürünlerinizle ilgili herhangi bir aksesuar veya parçanın farkında olmanız gerekir, böylece müşterilere tedarik etmediğiniz takdirde nereden alabileceklerini söyleyebilirsiniz.
  • İlgili tavsiyelerde bulunabilme: Müşterilerin genellikle doğrudan ürün veya hizmetlerinizle ilgili olmayan ancak onlarla ilgili olan soruları vardır. Örneğin, parke döşeme ile ilgilenen bir müşteri parke döşemeleri temizlemenin en iyi yolunun ne olduğunu bilmek isteyebilir. Verdiğiniz cevaplar (veya veremeyen) satın alma kararları ve müşterinin ne hissettiği üzerinde büyük bir etki yaratabilir.
Müşteri Hizmetleri Etkileşimini Uygun Bir Şekilde Kapatın
Bir sonraki adımı aktif olarak önererek bir müşteriye yardım etmeyi bitirmelisiniz. Bu noktada satın almaya hazır ise, müşteriye kendinizin veya bir başkasının onlarla ödeme prosedürünü uygulayacağı kasaya yönlendirin.
Müşteri bu noktada almaya hazır değilse, önerilen bir sonraki adımınız, "Size yardımcı olabileceğim başka bir şey var mı?", gibi bir ürün veya hizmete katılmak için başka bir davet olabilir. “Broşür ister misiniz? "veya" Bunu denemek ister misiniz?” gibi bir şey söylememeli ve devam etmelisin.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM