Müşteri Kazanımı

Planports Ekibi 01.08.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 2026 kere okundu
MÜŞTERİ KAZANIMI

Müşteri edinimi, yeni müşterileri veya müşterileri işletmenize getirme sürecidir. Bu sürecin amacı, yeni trendler ve değişimlerle gelişebilecek sistematik, sürdürülebilir bir satın alma stratejisi oluşturmaktır.
Müşteri kazanımı, her yaş ve büyüklükteki işletmeler için önemlidir. İşletmenizin maliyetleri karşılamak, çalışanlara ödeme yapmak ve büyümeye yeniden yatırım yapmak için para kazanmasını ve yatırımcılar, ortaklar ve etkileyiciler gibi dış taraflar için çekiş kanıtı göstermesini sağlar.
Yeni müşterileri sistematik olarak çekebilmek ve dönüştürebilmek, şirketleri sağlıklı büyümekte ve yatırımcıları mutlu ediyor.
Müşteri Edinme Stratejinizi Nasıl Geliştirirsiniz?
Her işletmenin büyümesi ve başarılı olması için yeni müşterilere ihtiyacı vardır, bu nedenle 5 veya 5.000 kişilik bir şirket olsanız da müşteri kazanımı için yol haritasına sahip olmanız akıllıca bir harekettir.
Sağlam bir müşteri kazanım stratejisi sürdürülebilir, esnek, hedefli ve çeşitlendirilmiş olmalıdır.
1. Sürdürülebilir
Sürdürülebilir bir müşteri kazanım stratejisi uzun vadede işe yarayan stratejilerden biridir. Bu, yaptığınız yatırımların (ister para ister zaman ister insan olsun) öngörülebilir bir gelecekte karşılanabileceği anlamına gelir. Örneğin, bir blog aracılığıyla yeni müşteriler edinmeyi planlıyorsanız, içerik üretiminin bir veya iki yazıdan önce yaşamasını sağlamak için araçlara ve kaynaklara sahip olmalısınız. Gelecek aylarda organik trafiği etkin bir şekilde getirin. Gelen pazarlamanın etkili olmasının nedeni budur. Sürdürülebilir bir trafik yaratır ve dolayısıyla sürdürülebilir bir yeni müşteri kaynağı oluşturur. Bunu, reklamlar yayınlandığı sürece, müşterileri edinmenin etkili bir yolu olabilecek reklamlara kıyasla düşünün.
2. Esnek
Müşteri kazanım stratejiniz de esnek olmalıdır, çünkü pazarlama, satış ve insanların bunlara yanıt verme biçimleri her zaman değişmektedir. Satış temsilcileri bir zamanlar bir ürün hakkında bilginin kapı bekçileriyken, artık durum böyle değil. Tüketiciler, marka taleplerini ve şirket veya temsilcileri tarafından verilen bir ürün hakkında söylenen her şeyden şüpheleniyor. Stratejinizi esnek tutun; pazar trendlerine cevap vermeye her zaman hazır olacaksınız.
3. Hedeflenen
Tüm tüketiciler sizin en iyi tüketicileriniz değildir ve müşteri edinimi, doğru insanlara işaret etmediği takdirde çılgınca bir kaynak israfına yol açabilir. Herhangi bir müşteri kazanma yöntemine yatırım yapmadan önce, kimi hedeflediğinizi söz konusu yöntemlerle tanımlamanız gerekir.
Hedefli bir müşteri kazanma stratejisi, bir adım geri atmayı ve işiniz, kaynaklarınız ve izleyicileriniz için en iyisini bulmayı gerektirir. Ardından, müşteri kazanım çabalarınıza gerçek cevaplar görmeyi bekleyebilirsiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM