Müşteri Nasıl elde Edilir?

Planports Ekibi 25.03.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1618 kere okundu



MÜŞTERİ NASIL ELDE EDİLİR?

Müşterileri nasıl elde edeceğimiz, hizmet odaklı bir iş kurmayı düşünen herkes için rahatsız edici bir sorundur. Endüstri sektörümüz "sıcak" olabilir ve kişisel kimlik bilgilerimiz ve becerilerimiz mükemmel olabilir, ancak hiçbiri müşteri sürekli olarak sizi arayacağını, mesajlaşacağını ya da çalışma istekleriyle bize e-posta göndereceklerini garanti etmiyor.
Arkanıza yaslanıp bazılarının ortaya çıkmasını ummak yerine, proaktif olmanız, oraya çıkmanız ve ihtiyaç duyduğunuz müşterileri almanız gerekir.
Müşterilere Nasıl Gidilir?
1) İşyerinizde müşterileri bulun.
Bir şirketin çalışanlarından değerli bir müşteri bulmuş veya kendi işlerini kurmaları için çalışan profesyoneller tarafından sayısız küçük işletme başlatılmıştır.
Dolayısıyla şu anda çalışan bir profesyonelseniz, bu senaryolardan birini veya her ikisini de keşfetmek isteyebilirsiniz.
2) Ticari organizasyonlar aracılığıyla müşteri bulun.
Özellikle hizmet odaklı bir işe yeni başlayan insanlar için, bu nasıl müşteri kazanılacağı konusunda bir numaralı tavsiyemiz; iş ve sosyal organizasyonlara katılmak. Bu yolla, belki de bir kez öğrenildikten sonra yönlendirmeler dışında, diğer yöntemlerden daha fazla iş toplayacaksınız.
Bunun ait olduğunuz organizasyon sayısı ile ilgili olmadığını unutmayın; bu ait olduğunuz kuruluşlarda neler yaptığınız ve diğer üyelerin sizi nasıl algıladığı ile ilgilidir. Bu yüzden acele etmeyin, on gruba katılın ve yeni müşterilerden gelen aramaların akmasını beklemeyin; sadece birkaçını seçin ve çalışmalarına özgürce ve tam olarak katılın. Ve sabırlı olun; insanların, işi yollamaya göndermeden önce sizi tanıması gerekir.
3) Arkadaşlarınıza ve ailenize daha fazla müşteriye ihtiyacınız söyleyin
Köşenizde her zaman arkadaşlarınız ve ailenizle kutsanmış ve ellerinden geldiğince yardım etmeye hazırsanız, onlara izin verin. Onlara ne yaptığınızı ve müşterileri aradığınızı anlatın bu ideal müşterilerin nasıl olacağını tam olarak anlattığınızdan emin olun.
Aileniz ve arkadaşlarınız hizmetlerinizi kendileri kullanmasalar bile, en azından işinizle ilgili kelimeyi yaymaya devam edecek güvenilir bir keşif ekibiniz olacak.
4) Müşterileriniz için reklam verin
Artık her işletme için bir web sitesine sahip olmak aynı derecede önemlidir.
5) Kişisel aktiviteleriniz üzerinden müşterileri alın
Sizin ve ailenizin yaptığı tüm grup işleri, müşteri bulma fırsatlarıdır. Çocuğunuzu futbol oynamaya veya dans etmeye götürürken diğer ebeveynlerle sohbet etmek için zaman ayırın. Spor salonundayken arkadaşça davranın. Diğer insanları tanımaya çalışın ve ilgi alanlarının ve endişelerinin ne olduğunu öğrenmeye çalışın.
6) Müşterileri yönlendirmeler yoluyla alın.
Birisi sizi aradığında ve “__________________ olabilir diye merak ediyorum, çünkü _________________ bana böyle harika bir iş yaptığını söyledi,” büyülü ve mükemmel bir an. Umarım işiniz boyunca birçok kez başınıza gelir; gerçekten müşteri almak için en iyi ve en kolay yoldur.
7) Müşterileri sosyal medyadan edinin.
Sosyal medyayı müşterileri bulmak için en iyi şekilde kullanmak, işinize çok yarayacaktır. Tarihsel olarak, Linkedln profesyonellerin birbirleriyle bağlantı kurması için tasarlanmış bir sosyal ağdır. Sektörünüze ve / veya oraya katılabileceğiniz profesyonel ilgi alanlarınızla ilgili grupları bulmak kolaydır. Ancak bu, diğer sosyal ağlara katılmanın bir anlamı olmadığı anlamına gelmez. Aslında, bazı sosyal platformlar işletmeniz için diğerlerinden daha uygun olabilir. Örneğin, bir yoga öğretmeni Pinterest veya Instagram'ı daha uygun bulabilir.
Bir kez daha, tıpkı gerçek yaşam gruplarında olduğu gibi, düşünceli katılım, insanların sizinle iş yapmak istemelerini sağlamanın anahtarıdır. Hedef kitlenizle iletişim kurmak istersiniz.
Müşterilere Nasıl Gidilir, Hatırlanması Gereken İki Şey 
İlk olarak, müşteri bulmadaki en önemli şey zihniyetinizdir. Gittiğiniz her yerin müşterileri bulma ve buna göre hareket etme şansı olduğunun farkında olmalısınız.
Bir fırsat sunulduğunda arkadaşça, açık ve farkında olmanız gerekir. İkincisi, yukarıdakilerin hiçbiri anlık gerçekleşmez. Yeni müşteriler edinmek bir süreçtir ve bu süreçte ne kadar çalışmanız gerektiği değişiklik gösterir. Ancak nereye bakacağınızı ve müşterilerin size nasıl bakacağını bilmek, en azından süreci kolaylaştıracaktır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM