Müşteri Odaklı Web Sayfası Tasarlamak İçin İpuçları

Planports Ekibi 15.05.2017 tarihinde yazdı Bu yazı 1715 kere okundu

Müşteri Odaklı Web Sitesi


Müşteri Odaklı Web Sayfası Tasarlamak İçin İpuçları

Müşteriyle kurulan online İlişki, sitenizde tasarlamanız gereken en kritik ikinci adımdır. İlk adım, müşterinin sitenizi ziyaret ettiğinde karşılaşacağı içerik; İlk izlenim ve hissiyat. Bu site benim problemlerimi çözecek mi? (Sorusuna kendi kendine vereceği cevaptır. Hatırlarsanız bu konuya bir önceki yazımda daha detaylı değinmiştim.)

İşte bu hissiyatı yaratabilmek için hedef kitleniz için belirlediğiniz her bir müşteri tipine(müşteri karakter tipleri) göre farklı içerik oluşturmanız gerekmektedir. Peki her müşteri kendisi için bu ayrımı nasıl yapabilir? Bu durum müşterinizin iş fonksiyonuna, yaşadığı coğrafyaya yada çalıştığı endüstriye göre değişir. Bunu yapmanın en güzel yolu, her bir farklı müşteri tipi için kolay anlaşılır bağlantılar(linkler) yaratmaktır. Böylece çok hızlı bir şekilde onları ana sayfadan alıp kendileri için üretilmiş sayfaya yönlendirebilirsiniz.

Birçok şirket, ürünlerinin veya hizmetlerinin çözdüğü problemler için bağlantılar oluşturup ziyaretçileri bu bağlantılar aracılığıyla ilgili sayfalara yönlendiriyor. Ya da müşterilerinin sorunlarının çözümü için bağlantılar ekleyerek hedef sayfalara yönlendiriyor.

Siz de, ne tür bağlantılar ekleyebilirsiniz kısmını düşünüp bunların üzerinde çalışabilirsiniz. Eğer tedarik zinciri konusunda hizmet veriyorsanız, ana sayfaya bir liste kutusu (yazılım dilinde drop-down menü deniyor) ekleyebilir ve içerisine şu tür bağlantılar ekleyebilirsiniz; “Müşterilere daha hızlı teslimat yapmak istiyorum”, “Uluslararası teslimatlar gerçekleştirmek istiyorum” eğer bu beklentiyle sitenizi ziyaret eden bir müşteri varsa emin olun ilgili sayfaları deneyecektir. Daha sonra ziyaretçinizi yönlendirdiğiniz her sayfa bu alanda çözüm arayan organizasyonlara yardımcı olan bilgiler içermelidir ve onların problemlerini çözebilen içerik bulundurmalıdır.

Bir kez ziyaretçi bu sayfalara yönlendiğinde kendi uzmanlığınızı onlara sunma ve sorunlarını çözme şansına sahip olursunuz. Bu müşterilerle bilgi paylaşabilir ya da kontak kurabilirsiniz. Bu sayede onlarla etkileşim kurabilirsiniz ve ardından satış döngüsünü yaratabilirsiniz. Dilerseniz bir yetkilinizle irtibata geçmelerini de sağlayabilirsiniz.

Siteniz İçin Bir Kişilik Tasarlayın

Akılda kalıcı, sürekliliği olan ve özgün bir site tasarlamak önemlidir. İçeriğin ağırlığı ve yapısı iyi kurgulanırsa hedefe doğrudan katkı sağlar. Ziyaretçiler sitenizle etkileşime geçtikleri anda organizasyonunuz hakkında da kafalarında bir görsel oluşur. Organizasyonunuz eğlenceli ve dinamik mi? Katı veya fazla kurumsal mı?

Bu hususlara karar verin ve tasarımınızı da bu özelliklerinizi öne çıkaracak şekilde tasarlayın…


Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM