Müşteri Sadakat Programı Özellikleri

Planports Ekibi 25.09.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1310 kere okundu
MÜŞTERİ SADAKAT PROGRAMI ÖZELLİKLERİ

Bu en yaygın sadakat programı metodolojisidir. Sık sık müşteriler bazı ödül türlerine dönüşen puanlar kazanırlar. Bir indirim, bir freebie veya özel bir müşteri muamelesi olsun, müşteriler ödüllerini almak için belirli bir noktaya çalışırlar.

Bununla birlikte, birçok şirketin bu yöntemde başarısız olduğu yerlerde, puanlarla somut ödüller arasındaki ilişkiyi karmaşık ve kafa karıştırıcı yapıyor.
"On dört puan bir TL’ye eşittir ve yirmi TL nisan ayında bir sonraki alımınızdan %50 kazanç sağlar!"
Puan tabanlı bir sadakat programı tercih ederseniz, dönüşümleri basit ve sezgisel tutun.

Ulaşılabilir ve arzu edilebilir ödüller arasında bir denge bulmak, sadakat programları tasarlayan çoğu şirket için bir zorluktur. Bununla mücadele etmenin bir yolu, ilk sadakati ödüllendiren ve daha fazla alım yapmayı teşvik eden katmanlı bir sistem uygulamaktır.
Küçük ödülleri programın bir parçası olmak için temel bir teklif olarak sunun ve ardından müşteri sadakat merdivenini yükseltirken ödüllerin değerini artırarak müşterileri tekrar teşvik edin. Bu, üyelerin puanlarını unutan ve bunları asla kullanmadıkları problemini çözmenize yardımcı olur çünkü satın alma ve tatma süresi çok uzundur.
Puan sistemi ile aşamalı sistem arasındaki en büyük fark, müşterilerin sadakat programından kısa vadeli ve uzun vadeli değer çıkarmasıdır. Katmanlı programların yüksek bağlılık, havayolları, ağırlama işletmeleri veya sigorta şirketleri gibi daha yüksek fiyat noktalı işletmeler için daha iyi çalıştığını görebilirsiniz.

Sadakat programları, müşterilerinizle işiniz arasındaki engelleri yıkmak içindir ... bu yüzden onlara ciddi bir ücret talep etmenizi mi söylüyoruz? Bazı durumlarda, müşterilerin ortak satın alma engellerini atlamasına izin veren bir kerelik (veya yıllık) ücret, hem işletme hem de müşteri için oldukça faydalıdır. Müşterilerin ayrılmasına neden olabilecek faktörleri belirleyerek, bu belirli engelleri aşmak için ücrete dayalı bir sadakat programını özelleştirebilirsiniz.


Müşterinizi gerçekten anlamak, değerlerini ve değer duygusunu anlamak demektir. Sektörünüze bağlı olarak, müşterileriniz parasal olmayan veya indirimli ödüllerde daha fazla değer bulabilir. İsterlerse herhangi bir şirket promosyon kuponu ve indirim kodlarını verebilecek olmakla birlikte yollarla müşteriye değer sağlayabilir.


Müşteri bağlılığı için stratejik ortaklıklar (koalisyon programları olarak da bilinir) müşterileri elde tutmak ve şirketinizi büyütmek için çok etkili olabilir. Hangi şirket bir ortaklık için uygun olur? Yine, müşterilerinizin günlük yaşamlarını ve satın alma süreçlerini tam olarak anlamak için kaynatır.
Örneğin, bir köpek maması şirketiyseniz, şirketiniz ve müşteriniz için karşılıklı olarak yararlı olan ortak markalı fırsatlar sunmak için bir veteriner ofisi veya evcil hayvan bakım tesisi ile ortak olabilirsiniz. Müşterilerinize kendileriyle ilgili değeri sağlayan, ancak şirketinizin kendilerine sunabileceklerinin ötesine geçtiğinizde, onlara ihtiyaçlarını anladığınızı ve önem verdiğinizi gösterirsiniz. Ayrıca, ortaklarınızın müşterilerine de ulaşmak için ağınızı büyütmenize yardımcı olur.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM