Müşteriyi Elde Tutma Stratejileri

Planports Ekibi 28.09.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1558 kere okundu
MÜŞTERİYİ ELDE TUTMA STRATEJİLERİ

Bir müşteri tutma programı, müşteri değerini artırmak ve onları bir şirketin ürün veya hizmetini yeniden satın alma ve uyarmaya teşvik etmek için tasarlanmış belirli bir inisiyatif setidir. Müşteri tutma programları, müşteri onboarding süreci oluşturma gibi şirket tarafından yönetilebilir veya satın alma yapmak için mobil uygulama indirme ve kullanma gibi müşteri tarafından yönetilebilir.
Müşteri Tutma Programı Fikirleri
Nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, işte uygulayabileceğiniz müşteri tutma programlarının bir listesi.
1. Yerleştirme Programı
Onboarding, yeni müşterilere ürününüzü veya hizmetinizi nasıl kullanacaklarını öğreten bir müşteri başarı işlevidir. Müşteriler, tek başlarına öğrenmekten ziyade, eğitimi kendi ihtiyaçlarına göre kişiselleştiren bir şirket temsilcisi tarafından verilmektedir. Bu sayede müşteriler sadece zaman kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda ürünün hedeflere ulaşmalarına nasıl yardımcı olabileceğini de bilir.
Yerleştirme etkin bir müşteri tutma aracıdır, çünkü yeni müşterilerle çalkalamayı engeller. Kullanıcılar ürününüzle ilk kez çalışırken, nasıl kullanılacağını anlamadıklarında sinirlenebilirler. Müşterilerin son teslim tarihleri vardır ve ürününüzü nasıl ustalaştığını öğrenmek için zaman harcayamazlar. Yerinde olma, müşterilerin ürünlerinizi veya hizmetlerinizi nasıl kullanacaklarını bilmelerini ve böylece hedeflerini zamanında tamamlamalarını sağlar.
2. Müşteri geribildirim döngü
Müşterilerinizin nasıl hissettiğini bilmiyorsanız işinizi geliştirmek zordur. Müşteri geri bildirimi almak ve bu bilgileri kuruluşunuzun geri kalanıyla paylaşmak için bir sürece ihtiyacınız var. Bu, müşteri geri bildirim döngüsünün müşteri incelemeleri ve anketlerini toplamak, analiz etmek ve dağıtmak için bir sistem sağladığı yerdir.
Müşteri geri bildirimi toplamanın birkaç yolu vardır.
3. İletişim Takvimi
Müşterileriniz geri bildirimle ulaşmasa bile, ekibiniz iletişimi konusunda proaktif olmalıdır. Müşteriler markanızla bir süredir etkileşime girmediyse, onlara ulaşmalı ve ilişkinizi yeniden kurmalısınız. Müşteri ilişkilerini yönetmek ve satış ve çapraz satış yapma fırsatları yaratmak için bir iletişim takvimi kullanmayı düşünün.
Bir iletişim takvimi, müşteri iletişimini takip eden bir grafiktir. Bir müşteriye en son ulaştığınızı bildirir ve mevcut müşteriler markanızla etkileşime girmediğinde sizi uyarır. Bu, müşterilerin orada olduklarını bilmeden önce engelleri kaldıran promosyon teklifleri ve proaktif müşteri hizmetleri özelliklerini başlatmayı kolaylaştırır. Örneğin, bir müşterinin aboneliğinin süresinin dolması durumunda, hesaplarını yenilemeleri gerektiğini bildiren bir e-posta gönderebilirsiniz.
4. Müşteri Sadakat Programı
Karışık risk altındaki müşterilere odaklanmak önemli olsa da, sadık müşterilerinizi de unutamazsınız. Sonuçta, bu müşteriler markanızı sevmeyen kullanıcılar için tüm bu çabayı gösterdiğinizi görürlerse ne düşünecekler? Çok adil gözükmüyor, değil mi?
Bir müşteri sadakat programı, müşterileri sadakatlerinin devamı için ödüllendirebilir. Ne kadar çok alışveriş yapar ve işinizle etkileşime girerse, o kadar çok ödüllendirilirler. Bu, müşterileri mutlu eder çünkü deneyimden yalnızca ürün veya hizmetinizden daha fazlasını alıyorlar. Ve, müşterilerinizin ilk %10'u, müşteri tabanınızın geri kalanından üç kat daha fazla para harcadığından, bu kullanıcıların daha fazla memnun olmalarını sağlamak istersiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM