Müşterilerinize ulaşmak için içerik nasıl üretilir?

Planports Ekibi 15.05.2017 tarihinde yazdı Bu yazı 1693 kere okundu

İçeriğin Önemi


Müşterilerinize ulaşmak için içerik nasıl üretilir?

Kendinizi bir yayın organizasyonu gibi düşünün. Müşterilerinizin medyada görmeyi veya okumayı tercih edecekleri içeriği nasıl üretebileceğinizin planını yapın. Yapabileceğiniz ilk adım, kendi farklı hedef müşteri profil gruplarınıza göre organize edilmiş zengin içerikli web sitenizi tasarlamak olabilir. Bu önerim, illa ki mevcut sitenizi yeniden tasarlamanız anlamına gelmiyor, ya da sitenizin yapısında büyük bir değişiklik yapmanız anlamına da gelmiyor. Sitenize yeni sayfalar ekleyerek de bu önerimi yerine getirebilirsiniz. Örneğin, farklı hedef müşteri profiliniz için tasarlanmış farklı sayfalar tasarlayabilirsiniz.

Eklediğiniz yeni sayfalar için bağlantılar ekleyebilir ve sitenin geri kalanını olduğu gibi bırakabilirsiniz.

Önceki makalelerde bahsettiğimiz üniversite örneğini düşünelim. Batuhan adında, üniversiteye başlayacak ve profesyonel basketbol takımına girmek isteyen bir öğrenci adayımız vardı. Bu profildeki müşterilerimiz için; Üniversite web sitemize bir sayfa ekleyebilir, basketbol takımına girmek için ipuçları ve yöntemler başlıklı bilgiler yayınlayabiliriz. Hatta siteye takım hocası tarafından içerik oluşturulmuş blog bağlantısını ekleyebiliriz ya da okul takım oyuncularının bilgilerini yayınlayabiliriz.

Sitemizin ana sayfasına bu bağlantıları ekleyebilir ve “Basketbol takımına katılmak isteyen öğrencilerimiz için; buradan başlayın!” sloganıyla bir menü ekleyebilir ve başvuru yönlendirmeleri yapabiliriz. Bence böyle bir içerik Batuhan’ in ilgisini çekecektir.

Bunun yanında üniversite sitemizde öğrenci ebeveynleri için ayrıca içerik üretebiliriz. Muhtemelen onların kaygı ve beklentileri farklı olacaktır. Öğrenim ücretlerini yayınlayabilir, yurt fiyatlarını ve koşullarını paylaşabilir ve kampüs hayatı hakkında onların da merak edebileceği bilgiler verebiliriz. Mesela kız öğrencilerin aileleri güvenlik konusunda daha hassas olacaklardır. Onların kaygılarını giderecek bilgiler için bilgiler yayınlayabiliriz.

Şimdi yayıncı siz olduğunuza göre; kendi faaliyet alanınızla ilgili her bir müşteri profilinizin beklentilerini karşılayacak içerikleri planlamaya başlayabilirsiniz. Mesela bir teknoloji firmasıysanız, onların karşılaşabileceği problemleri giderebilecek içerik bulunan makaleler oluşturabilirsiniz. Ya da müşterilerinizin ilgi alanlarını tahmin edip bu konularla ilgili videolar serisi üretebilirsiniz. Ya da müşterilerinize ulaşabileceğiniz içerikleri barındıran bir blog veya twitter paylaşımları yapabilirsiniz.

İçerik planınızı en az 1 yıllık yapın. Bu bir yılda ne tür yayınlar yapacağınızı planlayın, takviminizi oluşturun ve asla unutmayın, yayınlayacağınız içerik müşterileriniz için olmalı, sizin egonuz için değil.



Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM