NPS Puanı Nedir?

Planports Ekibi 05.10.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1105 kere okundu
NPS PUANI NEDİR?

NPS, basit bir soru üzerinden hesaplanır: "1-10 arasında ne oranla bir arkadaşınıza veya meslektaşınıza tavsiye edersiniz?" Bir müşterinin seçtiği sayıya göre, aşağıdaki kategorilere yerleştirilir:
Destekleyiciler: 9-10 arasında puan verenler. Onlar şirketin büyümesine yardımcı olmak için umutları da belirten, ömür boyu değeri yüksek sadık müşterilerdir.

Pasifler: 7-8 arasında puan verenler. Teklif doğruysa, bir rakipte kalabilecek veya devam edebilecek nispeten memnun müşterilerdir. Potansiyel müşterileri yönlendirmek için kendi yollarını kullanmazlardı.

Detektörler: 0-6 arasında puan verenler. Olumsuz yorumlar yazarak ya da ağızdan ağıza olumsuzluk yayarak marka itibarınıza zarar verebilecek memnun olmayan müşterilerdir.
Hiçbir işletme, tüm müşterileri, onları tüm tanıtımcıları yapma noktasına getiremez. Bu rüya olsa da, gerçek değil. Hangi uygulamaları, inançları veya hedeflerini takip ederseniz edin, dünyadaki birileri onaylamayacaktır. NPS'nin amacı, müşterileriniz için elinizden gelenin en iyisini yapmaya odaklanmak ve çoğunun destekleyici veya en azından pasif olarak çıkacağını ummaktır.

Her retraktörün fikrini değiştirmeye çalışmak zaman ve enerji harcardı. Hangi dedektörlerin zihniyetlerine sıkışmış olduklarını ve asla sallanamadıklarını tespit edebilirsiniz. Bununla birlikte, yalnızca tek bir kötü tecrübesi olan ve hala çitin üzerinde olan ya da pasif ya da destekleyici olabilecek ancak henüz yeterince değer kazanmamış olanlar da var. Bunlar, enerjilerinize odaklanabileceğiniz tetikleyicilerdir.

Sektöre Göre NPS Puanları

NPS'nin neyin iyi olduğunu hesaplamak için, ilk olarak her sektördeki ortalama NPS'nin ne olduğuna bakmak mantıklı olacaktır. Teorik olarak, ortalama rekabet setinden daha yüksek olan herhangi bir puan iyi olarak kabul edilir. Müşteri deneyimini rakiplerinizden daha fazla önceliklendirerek daha hızlı büyüyorsunuz ve muhtemelen müşteri ilişkilerinde daha başarılı oluyorsunuz. Doğrudan bir korelasyon olmasa da, daha iyi deneyimleri olan müşterilerin daha uzun süre yaşayacağı ve arkadaşlarına da bundan bahsedeceği varsayılabilir.

Bölüm / Özel Mağazalar: 58
Tablet Bilgisayarlar: 47
Komisyonculuk / Yatırımlar: 45
Otomatik Sigorta: 44
Ana Sayfa / İçindekiler Sigortası: 42
Bakkal / Süpermarket: 39
Otel: 39
Online Eğlence: 39
Online alışveriş: 39
Akıllı telefonlar: 38
Kredi Kartları: 37
Dizüstü Bilgisayarlar: 37
Nakliye Hizmetleri: 35
Bankacılık: 35
Havayolları: 35
Hayat Sigortası: 31
Cep Telefonu Servisi: 30
Eczaneler: 28
Yazılım ve Uygulamalar: 28
Sağlık Sigortası: 18
Seyahat Siteleri: 16
Kablo / Uydu TV Hizmetleri: 7
İnternet Servisi: 2

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM