Offshore Nedir?

Planports Ekibi 16.12.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 7309 kere okundu

OFFSHORE NEDİR?

Offshore, bir şirketin bazı faaliyetlerinin yurtdışına taşınması anlamına gelir. Şirket, yurt dışında üretim, muhasebe veya web sitesi bakım ve geliştirmesini gerçekleştirebilir. Birçok büyük şirket çağrı merkezlerini başka bir ülkeye taşımıştır.Başka bir ülkede işgücü ucuz olduğu için offshore oluşabilir. Bir şirket ayrıca yurtdışında da üretim yapabilir, çünkü hammadde diğer ülkede daha az maliyetlidir. Ayrıca, diğer ülkenin vergi oranları daha düşük olabilir.
Başka bir deyişle, offshoring, bir firmanın hizmetlerinin veya işlemlerinin bir kısmını yurtdışına yerleştirme uygulamasıdır. Şirketler bunu düşük işçilik maliyetleri, daha ucuz hammaddeler veya daha uygun vergi oranları nedeniyle yapıyor.
Çoğu durumda, offshore ticari işletmeleri ifade eder. Ancak, devlet hükümetleri de offshore'a katılıyor.

Terim iki uygulamayı ifade eder:
- İlk önce, bir şirketin iş sürecini veya hizmetlerini yurtdışına kaydırmak. Ancak, o yabancı ülkedeki işçiler o şirketin çalışanlarıdır.
- Yurtdışındaki şirket ve kuruluşlara ticari faaliyetlerde bulunmak. Başka bir deyişle, bu faaliyetlerde bulunan işçiler şirket için çalışmamaktadır.

Ayrıca buna fiziksel yeniden yapılandırma veya açık deniz üretimi diyoruz.
Şirket daha sonra bitmiş ürünlerini kendi ülkesine ithal eder. Başka bir deyişle, üretimi yurtdışına taşıyor, ancak bu malları evindeki tüketicilerine satıyor.
Örneğin, Ford'un Meksika'da birçok araba fabrikası var. Meksika'daki otomobillerinin büyük bölümünü ABD'de satıyor. Bu nedenle, Ford üretim mağazacılığına katılıyor.
Bununla birlikte, bir fabrika o yerel pazarda mal satmak için yurtdışına açılıyorsa, offshore üretim değildir.
Örneğin, Alman otomobil üreticisi BMW, Amerika Birleşik Devletleri'nde üretim tesislerine sahiptir. ABD fabrikasını Almanya'ya araba ihraç etmek için açmadı. Bunu Amerikalı tüketicilere araba üretmek için yaptı. Bu nedenle, BMW ABD’de fabrikalar açtığında offshore’da yer almadı.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM