Kalite Yönetimi Nedir?

Planports Ekibi 17.12.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 999 kere okundu

KALİTE YÖNETİMİ NEDİR?

Kalite yönetimi, şirketimizin ürün ve hizmetlerini spesifik ve uygun maliyetle üretip sunduğumuzdan emin olmak için yaptığımız her şeyi içerir. Kalite yönetimi ayrıca, malların zamanında ulaşmasını sağlamayı da içerir. Bir şirketin mal veya hizmetlerinin tutarlı olmasını sağlar.Kalite yönetimi hem ürün hem de hizmet kalitesine ve bunu başarmanın araçlarına odaklanır. Dört ana bileşene sahiptir: kalite planlama, kalite kontrol, kalite güvencesi ve kalite iyileştirme.BusinessDictionary.com’a göre kalite yönetimi:
“Kalite politikasının ve uygulanmasının kalite planlama ve kalite güvencesi (kalite kontrol dahil) gibi yollarla uygulanmasına ilişkin yönetim faaliyetleri ve işlevlerini içerir.”

Uluslararası Kalite Yönetimi Standardı

Kalite Yönetim Uluslararası Standart (ISO 9001: 2015) yönetim ilkelerinin bir numarası vardır. Üst yönetim bu ilkeleri şirketlerini daha iyi performans göstermeleri için kullanabilir. Yönetim ilkeleri;Müşteri odaklı
Kalite yönetimi öncelikle müşteri gereksinimlerini karşılamaya odaklanmalıdır. Ayrıca müşteri beklentilerini aşmaya çalışmalıdır.

Liderlik
Her lider amaç ve yön birliği sağlamalıdır. Her seviyedeki liderler, bireylerin şirketin kalite hedeflerine ulaşmak için uğraştıkları koşullar da yaratmalıdır.

İnsanların katılımı
Bir şirketin değer yaratma ve sunma kabiliyetini geliştirmek için, yetkin, meşgul ve güçlenmiş insanlara sahip olmak esastır.

Süreç yaklaşımı
Faaliyetlerin ne olduğunu ve neden önemli olduklarını herkesin anlaması çok önemlidir. Aynı zamanda, tutarlı bir sistem olarak sorunsuz çalışan, birbiriyle ilişkili süreçler olarak yönetilmeleri de hayati öneme sahiptir. Ancak o zaman bir şirket etkili ve verimli bir şekilde tutarlı ve öngörülebilir sonuçlar elde edebilir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM