Online Pazarlama Stratejileri

Planports Ekibi 22.02.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1158 kere okundu



ONLINE PAZARLAMA STRATEJİLERİ

Online pazarlama strateji planına sahip olmak, pazarlama dünyasında kilit öneme sahiptir. Bir pazarlama stratejisi, pazarınızı hedefleme konusunda kesin bir yol sunar ve bu, satış sürecinin yalnızca ilk aşaması olsa da, çevrimiçi işinizin başarısı için hayati öneme sahiptir.
Trafik, arama motoru optimizasyonu, tıklama başına ödeme kullanımı ve sitenizi reklam kampanyaları aracılığıyla pazarlamak gibi bir kaç şeyle arttırılabilir.
Kendinize Soracağınız Temel Sorular
Sitenizi ziyaret eden potansiyel müşterilere ve müşterilere nasıl yaklaşıyorsunuz? Sitenize gelen ziyaretçilerin ne yapmasını istediğinizi açıkça belirttiniz mi? Bunları kendinize sorun. Bir ürün satın almalarını, daha fazla bilgi almalarını, bülteninize abone olmalarını veya (belki de) ücretsiz bir rapor talep etmelerini ister misiniz?
Dönüşüm oranınızı artırmak ve bu müşteriyi sadık bir müşteriye dönüştürmek için çevrimiçi olarak kullanabileceğiniz kanıtlanmış yöntemler ve taktikler vardır. Online pazarlama stratejinizi planlamak için zaman ayırmadıysanız, müşterilere mal olabilecek maliyetli bir hata yapıyorsunuz demek ki.
"Bir müşterinin yıllık değeri nedir?" Bunu düşünün. 25 lira mı, 250 lira mı yoksa 2,500 lira mı? Bir internet pazarlama stratejisine sahip olmak, her hafta sadece bir yeni müşteriyi geliştirmenize ve dönüştürmenize yardım ederse, bu stratejinin sizin için uygun olacağını planlıyor musunuz?
Online Satış Sürecinde Eksik Bileşen Nedir?
Online pazarlamaya başlamadan önce, sanal dünyada satış sürecinin önemli bir bileşeninin eksik olduğunu ve eksik bir faktörün işinizde büyük bir soruna neden olabileceğini ve satışlarda bir kayba neden olabileceğini kabul etmelisiniz. Çünkü eksik eleman satışı yapmak için gerekli olan elementtir; yani “insan etkileşimi”. Bu, e-ticaret işinde en büyük mücadele problemi olmuştur.
Kişi fiziksel bir mağazaya girdiğinde bir satıcı tarafından karşılanır ve bir ilişki (ve de güven) kurulur.
Web siteleri ve sanal vitrinler (gösterişli ve kullanışlı olsalar da) bu bağlantıya izin vermezler. Genellikle, istenen ürüne bir alternatif sunan veya müşterinin aradıklarını bulmasını kolaylaştıran, satış elemanıdır.
Anahtar soru şu şekilde ortaya çıkıyor: “Sanal alanımdaki bu duygusal etkileşimi nasıl sağlayabilirim?

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM