Dropshipping Nedir?

Planports Ekibi 23.02.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1382 kere okundu



DROPSHIPPING NEDİR?

Çevrimiçi işletmeye başlarken , kilit unsurlardan biri satılacak ürünlerden oluşuyor. Peki ürünleri nasıl alıyorsunuz, nereden buluyorsunuz, satıp satmayacaklarını nasıl biliyorsunuz ve müşterilere nasıl ulaştırıyorsunuz?
İnternet girişimciliğinin geniş dünyasında, bu soruların hepsine cevap var. Kendi ürünlerinizi yaratabilirsiniz. Ancak bu uzun ve zaman alıcı bir süreç olabilir. Ya da bir üreticiden toplu olarak satın alabilir ve ürünleri satın aldıkça müşterilerinize gönderebilirsiniz. Ancak bu pahalı bir çözümdür ve bu paranın hisse senedi satın almak ve satış yapmak için yatırım yapma riskini almak zorundasınız.
Tüm bu zorluklardan kurtulmanızı sağlayan bir çözüm var. Ve aynı zamanda bu girişiminiz için süreci daha da kolaylaştırır. Bu çözüm yoluna “Dropshipping” denir. Ve daha şimdiden çevrimiçi iş dünyasını büyük bir hızla ele geçirdi. Bırakılan bir alışveriş işi, çevrimiçi bir işe başlamanın en hızlı, en kolay ve en düşük riskli yollarından biridir.
Bir dropship işini nasıl kuracağınıza, dropshipping iş modelinin nasıl çalıştığına ve işe başlamadan önce bilmeniz gereken temel konulara göz atalım;
Aşağıdaki tablo karar verme sürecinizde size yardımcı olabilir ve kendi dropshipping işinize başlamanın avantajları ve dezavantajları hakkında genel bir bakış sunar.
Avantajları
  • Hemen hemen her ürünü, her niş içinde satabilirsiniz
  • Amazon gibi büyük perakendeciler tarafından bile kullanılan, kanıtlanmış bir iş modelidir.
  • Envanter kaydetmenize gerek yoktur.
  • Ürünleri paketlemeniz veya sevk etmeniz gerekmez.
  • Ön sermayeye gerek yoktur.
Dezavantajları
  • Karı yok eden pahalı taşıma veya nakliye ücretleri çıkabilir.
  • Dropshipping size doğru stok numaraları vermelidir, böylece dropshipping  stoklarının tükenmesi durumunda ürün satamazsınız.
  • Bazı gemi tedarikçilerinin tutarsız hizmetleri, yavaş gemi süreleri veya zor iade politikaları vardır.
Dropshipping İşletmesini Başlatma
Tahminler değişkenlik gösterse de, sektördeki gözlemciler çevrimiçi perakendecilerin yüzde 20 ila 30'unun dropshipping kullandığını bulmuşlardır. Bu da dropshipping i kanıtlanmış bir iş modeli haline getiriyor. Amazon gibi büyük perakendeciler bile dropshipping kullanıyorlar.
Dropshipping ile hemen hemen her ürünü satabilirsiniz. Bir başkasının ürününü düşürmenin faydası, geleneksel işletmelerin sıkıntılarıyla uğraşmak zorunda olmadığınız anlamına gelir. Aşağıda sizi zamandan ve maliyetten kurtaracak birkaç örnek sunduk;
  • ürünlerinizi depolamak (büyük miktarda envanter satın almak ve depo yeri kiralamak çok pahalı olabilir)
  • ürünlerin paketlenmesi veya nakliyesi, siparişlerin hazırlanması, günde birkaç kez toplanması ve postaneye gitmesi
  • satmak istediğinizden emin olmadığınız, sattığınız ürünleri toptan almak için paranızı harcamak zorunda kalmak
Bir şirketi dropshipping yoluyla yönettiğinizde, bu sorunlardan ve önceden yapılan herhangi bir sermaye yatırımının olası kaybından kaçınırsınız.
Bir dropshipping işletmesinin faydalarına göz attığınıza göre, şimdi bu modelin işleyişini inceleyelim;

Dropshipping Nasıl Çalışır?
Dropshipping ile bu hizmeti sunan bir toptancı veya distribütör ile çalışıyorsunuz. Bütün üreticiler ve toptancılar dropshipping hizmeti sunarlar, ancak aynı zamanda çoğu bu işi yapıyor.
İşiniz için tüm pazarlamayı ele alıyorsunuz. Bu, web sitenizi bir alışveriş sepeti, blogunuzu yazdığınız, sosyal medya ve e-posta pazarlama yaptığınız ve potansiyel müşterileriniz ve müşterilerinizle iletişim kurabileceğiniz herhangi bir yolla kurduğunuz anlamına gelir. Onlara tüm ürünlerden bahsedecek ve ürünlerin yaşamlarını nasıl geliştireceklerini anlatmak için satış becerilerinizi kullanacaksınız. Temel olarak, müşterileri almak ve satış yapmak için tüm pazarlama, reklam ve tanıtım işlemlerini yaparsınız.
Ürünü gerçekten gönderme ve yerine getirme zamanı geldiğinde, dropshipping in devraldığı yer burasıdır. Dropship şirketi deposunda envantere sahiptir. Dropshipper'ınıza gelen emirleri gönderir ve her emir için toptan fiyat ödersiniz.
Bu, e-posta yoluyla yapılabilir, çevrimiçi olarak gönderilebilir veya bir e-tablo dosyasıyla yapılabilir; göndericiye bağlıdır. Dropshipping şirketi siparişi bir araya getirir ve tedarikçiyle ilgili herhangi bir fiyat bilgisi veya bilgisi eklemeden doğrudan müşterinize gönderir, böylece müşteri paketin doğrudan sizden geldiğini düşünür.
Kargo şirketleri bu hizmet için bir ücret alıyorlar. Her şirket için ücret farklıdır, ancak genellikle, ürün veya sipariş başına yaklaşık 2 ila 5 ABD doları arasındadır ve genellikle bir taşıma ücreti veya dropship ücreti olarak adlandırılır. Bu, ürünün kendisi için toptan satış fiyatının ve bununla birlikte nakliye masrafının da üstündedir.
Bununla birlikte, daha düşük marjlara rağmen, yine de bir dropshipping işletmesi olarak kar edebilirsiniz. Kârınızı artırmak istiyorsanız, fiyatlarınızı yükseltebilirsiniz. Ayrıca daha fazla hacim satabilirsiniz. Ve daha düşük taşıma ücreti almak için her zaman teslimat firmanıza başvurabilirsiniz.
Yine de unutmayın, paranızı önceden riske atmazsınız. Bu ücretleri yalnızca bir ürünü gerçekten satıyorsanız ödüyorsunuz.
Dropshipping, En Kolay Çevrimiçi İşletmelerden Biri
Çevrimiçi bir dropshipping işletmesi, çevrimiçi satış yapmaya başlamanın hızlı, kolay ve düşük riskli bir yoludur. Satış yapamayacağınız envanter için bir miktar para yatırmanız gerekmeyecek, teslimat şirketi müşterilerinize tüm teslimatları yapacaktır. Önemli olan nokta doğru pazarı ve ürünü seçmektir. Ardından karlı bir girişime sahip olabilirsiniz. Diğer nişlere bile genişleyebilir ve başka ürünler de satabilirsiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM