Patronlara ve Üst Düzey Yöneticilere Ulaşmak

Planports Ekibi 15.05.2017 tarihinde yazdı Bu yazı 1863 kere okundu


Patronlara Ulaşmak


Patronlara Ulaşmak ?

Birçok insan bana, şirket patronlarına web’den nasıl ulaşabiliriz diye soruyor. Ayrıca üst düzey yöneticilerin genelde web kullanmadığı yönünde de bir inanış var. Bu yanlış algı yüzünden birçok pazarlama uzmanı, müşteri kişilik analizi yaparken patronları es geçiyor. Aslında üst düzey yöneticilerle ilgili yapılan ancak resmi olmayan bir ankete göre neredeyse tamamı gün boyu online.

Forbes dergisi tarafından yapılan bu defa resmi başka bir araştırmaya göre üst düzey yöneticiler çok sıklıkla web araçlarını kullanarak araştırma yapıyorlar. En fazla kullanım amaçları şu şekilde sıralanmış; iş dünyası hakkında yararlı bilgiler, işle ilgili yeni kontaklara ulaşmak, kişisel network, ticari yayınlar vb. şeklinde devam ediyor. Yine aynı derginin başka bir araştırmasına göre üst düzey yöneticilerin %75’i işleriyle ilgili haftana en az bir video izliyor. %65’i de bir tedarikçi web sitesini ziyaret ediyor. Online videolar artık günümüz iş dünyasının en önemli sosyal elementlerinden birisi. Üst düzey yöneticilerin yarısından fazlası işle ilgili izledikleri videoları diğer meslektaşlarıyla paylaşıyorlar.

‘Genel inanış patronların interneti çok sık kullanmadığı yönünde olsa da aslı bunun tam tersi’ diye de eklemiş Forbes dergisi yayın direktörü.

Müşteri Kişiliğinin Web Pazarlaması Açısından Önemi

Etkin bir web sayfası oluşturmanın veya başarılı, efektif bir web pazarlama faaliyeti yürütmenin en kolay yollarından birisi önceden oluşturduğunuz müşteri kişiliği profillerinden birisini hedef almaktır. Şu an yayında olan birçok web sitesi, farklı tipteki müşterilere özel hiçbir şey sunmayan, koskoca bir broşürden ibaret. Özel bir stratejisi bulunmayan; firmamız, misyonumuz, vizyonumuz, ürünler ve iletişim sayfalarından oluşmuş web siteleri yapılıyor. Tek tip bir web sitesi herkese hitap edeceği. İnsanların da bu içerikten etkileneceği düşünülüyor. Öncelikle web sitesinin broşür olmadığı, tek tip web sitesinin her tipteki müşteriye hitap etmeyeceği iyi anlaşılmalı.

Aynı şey diğer pazarlama stratejileri için de geçerlidir. Müşteriye odaklanmamış bir web sitesi veya pazarlama materyali, müşterinin duymak istediklerini değil, kurumların söylemek istediklerini iletiyor demektir. Bu durum devasa bir fark anlamına gelir ve maalesef boşa harcanmış bütçe ve zamanı ifade eder.

Tüketicinin ihtiyacına uygun ve problemini çözmeye odaklanmış bir yayın, blog yazısı veya eğitim dokümanı başarılı şirketlerin en etkin anahtarıdır. Kurumsal bir şirketin hedefine ulaşmasını sağlayacak basit ama en etkin araçlardan birisi müşteri ihtiyaçlarına odaklı oluşturulmuş blog yazılarıdır.

Şu ana kadar ki dokümanlarımızda anlattığımız bilgilere istinaden; oluşturduğunuz müşteri kişilik profilleriniz için ölçülebilir kurumsal hedeflerinizi belirlediğinize göre kendi müşterilerinize ulaşmak için pazarlama planınızı üretebilirsiniz. Müşterilerinize ulaşmak için en etkin yöntemleri belirlemeye başlayabilirsiniz.

Müşterilerinizle görüşmeler yaparak işe başlayabilir, müşteri kişilik profillerini belirleyebilir, ürün ve hizmetlerinizin onların hangi problemlerini çözdüğünü iyice anladıktan sonra doğru medya kanallarını kullanarak onların aradıkları çözümleri sunabilirsiniz.

Arama motorlarını kullanıyorlar mı? Eğer kullanıyorlarsa hangi anahtar kelimelerle arama yapıyorlar? Hangi blogları, sohbet odalarını, haber yayınlarını, forumları ve sosyal medyayı kullanıyorlar?

Online video veya ses yayınlarını dinliyorlar mı? Devam etmeden önce bu sorulara cevap bulmanız gerekiyor.


Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM