Pazarlama Bütçesi Nedir?

Planports Ekibi 11.01.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 2412 kere okundu

PAZARLAMA BÜTÇESİ NEDİR?

Pazarlama bütçesi, bir işletmenin her çeyrek veya yıl boyunca pazarlama ile ilgili projelere harcamak istediği tüm parayı ana hatlarıyla belirtir. Pazarlama bütçeleri ücretli reklam, sponsorlu web içeriği, yeni pazarlama personeli, kayıtlı bir blog alanı ve pazarlama otomasyon yazılımı gibi giderleri içerebilir. Hem küçük hem de büyük işletmeler için pazarlama bütçelerinin oluşturulması zor olabilir. Küçük bir işletme iseniz, hangi pazarlama harcamalarıyla başlamanız gerektiğini merak edebilirsiniz.

Pazarlama Bütçesi Dağılımı
Pazarlama bütçesi oluştururken, aklınızda bulundurmak ve harcamalarınızı planlamak isteyebileceğiniz birkaç öge var.
Yazılım: Dijital ve hatta basılı medya söz konusu olduğunda, pazarlama kampanyalarınızı oluşturmak veya günlük işlemlerinizi gerçekleştirmek için yazılıma ihtiyacınız olabilir.
Serbest çalışanlar: Geçici bir kampanyanız varsa veya yeni bir pazarlama stratejisini test etmek istiyorsanız, tam zamanlı bir zamanlama getirmeden önce kısa vadeli bir serbest çalışan kiralamak isteyebilirsiniz.
Yeni personel: Tam zamanlı çalışanlar işe aldığınızda, bilgisayar, teknoloji, avantajlar ve işe alımla ilgili ihtiyaçları da içeren maliyetleri bütçelemek istersiniz.
Reklamcılık: Fiziksel reklamlar, yerel reklamlar, sponsorlu içerik, arama motoru reklamları ve sosyal medya tanıtımları gibi ücretli fırsatlara ne kadar para harcayacağınızı bütçeleyin.
İçerik oluşturma: Videolar, fotoğraflar ve hatta blog gönderileri gibi içerik oluşturduğunuzda, buna ücretli zaman ayırmanız gerekir. Bu içeriği oluşturmak için ne kadar para harcanacağını bütçeleyin, böylece yatırım getirisine göre ayar yapabilirsiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM