Pazarlama Takvimi Oluşturma

Planports Ekibi 24.03.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 950 kere okundu

PAZARLAMA TAKVİMİ OLUŞTURUMA

Pazarlama takviminizi takip ederek, çabalarınız sonucu pazarda sahip olduğunuz hiçbir fırsatı kaçırmadığınızdan emin olmanızı sağlar. Takvimle birlikte, planlama, bütçeleme ve personel ihtiyacının da belirlendiğinden emin olmalısınız. Bir pazarlama takviminin anahtarı, size ve ekibinize özel bir takvim oluşturmaktır. Esnek olun ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirmekten korkmayın. Pazarlama takviminiz, tüm pazarlama çabalarınızı koordine etmenizi sağlamalıdır ve doğru şekilde yapılması, stratejinizi ve taktiklerinizi bütçelendirmenize yardımcı olacaktır. Pazarlama takvimi tamamlayıcı bir yük değil, yararlı bir araç olarak hizmet etmelidir.
Pazarlama Takvimi Oluşturma ve Kullanma
Özel ihtiyaçlarınızı karşılamak için pazarlama takvimleri oluşturulabilir. Gördüğüm en başarılı pazarlama takvimleri, tüm pazarlama faaliyetlerinizi her çeyrek için haftada bir ayrıntılarla birleştiriyor.
12 aylık boş bir takvim ile başlayın ve sunduğunuz ürünlerin veya hizmetlerin satış döngüsünü ve mevsimselliğini grafik olarak çizin. Bunu yapmak, hedef pazarınızın etrafında merkezlenen mesajlar oluşturmak için temel oluşturmanıza yardımcı olacak ve potansiyel müşterilerin sunduklarınızı aradığı anahtar zamanlarında tanıtımını yaptığınızdan emin olmanızı sağlayacaktır.
Bir takvim en iyi şekilde spesifikse, promosyonları veya etkinlikleri yazarak kullanılacaktır. Her etkinlik için pazarlama maliyetini ve etkinlikten elde edilen sonuçları dahil etmek en iyisidir. Bunu yaparak, hangi olayların ve stratejilerin verimli ve hedefe yönelik olduğunu bir bakışta görmek kolaydır. Bu, gelecekte pazarlamanızı planlamanıza yardımcı olur.
Bir bakışta tüm pazarlama çalışmalarınıza tam olarak göz atmanızı sağlamak için pazarlama takviminize aşağıdakileri eklemeyi unutmayın.
  • Reklam kampanyaları
  • Etkinlikler
  • İçerik Parçaları
  • Halkla İlişkiler/Medya İlişkileri
  • Sosyal Medya Kampanyaları
  • E-posta Pazarlama
  • Satın Noktasında Pazarlama
Bunu yaparak, planlamanızda tutarlılık oluşturabilirsiniz. Bu, birçok işletmenin yaşadığı "bolluk ve kıtlık" etkisine neden olan pazarlama gecikmelerinin önlenmesine yardımcı olur. Takviminizi oluştururken esnek olmayı unutmayın. Doğru ya da yanlış bir yol olmadığından emin olabilirsiniz, bu gerçekten sizin için neyin işe yaradığına bağlıdır. Pazarlama takviminizin amacı sonuç oluşturmaktır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM