Performans Değerlendirmesi Nasıl Yapılır?

Planports Ekibi 20.09.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1251 kere okundu
PERFORMANS DEĞERLENDİRİLMESİ NASIL YAPILIR?
 
Performans değerlendirmelerinizi yazarken zaman kazanın ve bunun yerine bu performans incelemesi şablonu kullanın. Bir değerlendirme için ortak alanlarla önceden doldurulmuş ancak şirketinizin gereksinimlerine göre tamamen özelleştirilebilir olan bu şablon, düşüncelerinizi düzenlemenize ve doğrudan raporlarınızı nasıl geliştireceğiniz konusunda net bir fikir vermenize yardımcı olur.
Düşüncelerinizi ve Bilgilerinizi Düzenleyin
Temsilcinizin bu gözden geçirme döngüsündeki başarıları ve eksiklikleri ile ilgili bir yazı yazmadan önce, performansını değerlendirmek için ihtiyaç duyacağınız bilgileri toplamak için bu adımları izleyin.
1. Şirketinizin performans inceleme politikalarını inceleyin
Her şirketin performans inceleme döngüsünün özellikleri farklıdır, bu yüzden okumaya devam etmeyi unutmayın.
Performans incelemelerinin nasıl ve ne zaman yapılması gerektiği.
Çalışanların nihayetinde nasıl sıralandığı, derecelendirildiği veya değerlendirildiği.
Performans incelemelerinin tazminat ayarlamalarına nasıl bağlandığı.
2. Çalışanınızın önceki performans değerlendirmesini tekrar ziyaret edin
Performans değerlendirmeleri, çalışanlarınızın nasıl büyüdüğünü ve zorlukların üstesinden nasıl geldiğini görmek için bir fırsat olmalıdır. Bir çalışanın önceki performans incelemelerinde neler bulunduğunu (eğer yeni bir işe almadıysa) okuyun. Bu size yorumunuz ve tavsiyeniz için bir temel sağlayacaktır.
3. Çalışanınızdan öz-değerlendirme isteyin
Siz ve temsilcilerinizin aynı sayfada olup olmadığını görmek için, çalışanlardan inceleme döngüsü için performansını belirli örneklere dayanarak sıralamasını isteyin.
Son altı ay içinde iyi yaptığın neler hissediyorsun? Neden?
Geçtiğimiz altı ay içinde kendinizi nerede yetersiz bıraktığınızı düşünüyorsunuz?
Önümüzdeki altı ay içinde nerelerde iyileşebileceğinizi düşünüyorsunuz ve oraya gitmeniz için neye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsunuz?
Çalışanlarınız için bir derecelendirme ölçeğiniz varsa (örneğin, bir ila beş ölçeğinde), çalışanlardan algılanan performanslarını bu ölçekte derecelendirmelerini istemeniz de gerekir.
4. Diğer iş arkadaşlarından 360 derece geribildirim alın
Çalışanlarınızı dakikalarca izleyemediğiniz veya izlememeniz gerektiği gerçeği göz önüne alındığında, iyi performans incelemeleri, çalışanın birlikte çalıştığı ve işbirliği yaptığı diğerlerini de içermelidir. Buna 360 derece geri bildirim denir, çünkü çalışanlar gününün fark edebileceğinizden daha fazla bölümünü kapsıyor.
İşçiden, bu inceleme döneminde birlikte çalıştığı diğer iki ila beş çalışanı adlandırmasını isteyin (ve listeden silindiğini düşündüğünüz başkalarını eklemekten çekinmeyin). Bu katılımcılar, çalışanınızın yetenekleri ve sahip olamayacağınız bir bakış açısına uygun kültür hakkında fikir verecektir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM