Müşteri Destek Ekibi Nedir?

Planports Ekibi 19.09.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 2854 kere okundu
MÜŞTERİ DESTEK EKİBİ NEDİR?

Müşteri desteği, müşterilerin ihtiyaçlarına ne zaman yardıma ihtiyaç duyduklarına cevap vermek anlamına gelir. Bir işletme ile müşteri arasında gerçekleştirilen ve müşteri tarafından başlatılan ve sonuçlanan, bir işletme ile müşteri arasındaki proaktif etkileşimlerden oluşan müşteri başarısının aksine, onu reaktif kılan işlem etkileşimlerinden oluşur.
Müşteri desteğinin tanımı, müşteri felsefelerine bağlı olarak, kuruluştan kuruluşa değişir. Müşteri destek sorumlulukları ayrıca ekibin büyüklüğüne ve kapsamına bağlı olarak değişebilir.
Müşteri Destek Sorumlulukları

Aşağıda, bir müşteri destek temsilcisinin günlük olarak yapabileceği faaliyetlerin bir listesi bulunmaktadır.

-Destek için telefon görüşmesi isteklerini cevaplama
-Destek için e-posta isteklerini yanıtlayın
-Destek için web istekleri için canlı sohbet gerçekleştir
-Müşteri destek kuyruğundaki biletleri yönetin, triyaj edin ve atayın
-Sosyal medya geri bildirimlerine ve destek taleplerine cevap verin
-Bilgi bankası makaleleri için öğretim ve SSS içeriği yaz
-Teknede ürün veya hizmetin nasıl kullanılacağı konusunda yeni müşteriler yetiştirin

Müşteri Desteği Nasıl Değişti?

Bir şirketin fonksiyonu ve kariyer yolu olarak müşteri desteği, son birkaç yılda bile çok gelişti.
Daha önce müşteri desteğinin basitçe müşteri sorunlarını çözmek için tasarlanmış, şirketin geri kalanından susturulan bir çağrı merkezinde çalışanlardan oluşan bir maliyet merkezi olarak görülmesi durumunda, günümüzün modern müşteri destek organizasyonu çok farklıdır. Müşteri desteği sadece müşterilerin size bağırmalarını dinlemek ve artık indirim ve kararlar vermek değildir. Aksine, müşterilerin daha fazla alım yapmaları için memnun, sadık müşteriler olmalarını sağlamak için müşterilerin ürün veya hizmetten değer bulmalarına yardımcı olmaktır. Bu sürece müşterilerinizi memnun etmek denir.

Müşteri Destek Kanalları


En önemli ve yaygın müşteri destek kanallarından bazıları, on yıllardır kullanılmaktadır. Bunlar telefon desteği, e-posta desteği ve tesis içi desteği içerir. Ancak, işletmeler arasında eşit olmasa da, daha da önemlisi önemli olan başka kanallar da var.

Canlı Sohbet Müşteri Desteği


Bugün bir işletmenin web sitesini ziyaret ederseniz, "Canlı Sohbet" veya "Yardım" yazan bir düğme görebilirsiniz.
Canlı sohbet müşteri desteği, müşterilerin ihtiyaç duydukları yardımı almaları için bir işletmenin müşteri destek ekibinin bir üyesine anında mesaj göndermelerini sağlar. Canlı sohbet yazılımı, bu tür bir desteği şirketinizde uygulamak için basit bir yoldur, böylece bir telefon almak zorunda kalmadan müşterilere anında yardım vermeye hemen başlayabilirsiniz.

Sosyal Medya Müşteri Desteği


Ürünlerinizden biriyle ilgili bir sorununuz varsa, geri dönüşle ilgili bir sorunuz varsa veya yalnızca geri bildirimde bulunmak istiyorsanız, Facebook, Instagram veya Twitter üzerinden müşteri desteğine ulaşabilirsiniz. Sosyal medya müşteri desteği, dünya çapında 3.48 milyardan fazla sosyal medya kullanıcısı olduğu göz önüne alındığında, günümüzde giderek daha önemli hale geldi.
Bu nedenle, müşteri destek ekibinizin sosyal medya platformunuzun doğrudan mesajlarını, yorumlarını kontrol etmesini sağlamak ve müşteriler için ele almaları gereken sorunlar veya durumlar için düzenli olarak bahsetmek bu yüzden önemlidir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM