Reklam Nasıl Verilmeli?

Planports Ekibi 01.03.2018 tarihinde yazdı Bu yazı 1384 kere okundu

REKLAM NASIL VERİLMELİ?

Ürün tanıtım bazında baktığımız zaman insanların dikkatini çekmek için birçok yöntem vardır. En önemli nokta basit, akılda kalıcı ve anlaşılır olmaktır. Yapılan tanıtım hedeflere ve amaçlara uygun olmalıdır. Yani ürün bütün detaylarıyla tanıtılmalıdır.

Tanıtımı yaparken, stratejik olarak rakiplerinizi değil de neden sizi tercih etmeleri gerektiğini müşteriye sebeplerle sunmalısınız. Reklam verirken bir diğer önemli nokta tanıtım kampanyası için gerekli olan sloganı doğru ve etkileyici olarak seçmektir. Sloganınız sizin iddianızı kanıtlayacak nitelikte olmalıdır. Bu şekilde prestijinizi de ön plana çıkarmış olursunuz.

Reklam verirken akılda kalıcılığa da dikkat etmek gerekir. Gerek sloganınızla gerekse reklam müziğinizle müşteri fark etmeden aklında yer etmeye özen göstermelisiniz.

Reklam ajansları hizmet sektörünün bir parçasıdır. Reklam ajanslarıyla çalışmak şirketlere daha fazla kolaylık sağlar. Görevi sizin adınıza satış, pazarlama ve reklam faaliyetlerini yürütmektir.

Ürününüzün hitap ettiği kitleyi iyi belirlemeniz gerekir. Bu sizin reklam stratejinizin temel noktasını oluşturur. Daha sonra reklam kanalınızı seçmeniz gerekir. İnternet, radyo, televizyon vs…

Reklam verirken önemli olan şey, ürününüzü ve şirket misyonunuzu iyi yansıtabilmiş olmanızdır. Marka değerinizi ancak böyle arttırırsınız. Doğru müşteri, doğru reklam, doğru tanıtım, doğru satış…


Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM