Satış Döngüsü Nasıl Hızlandırılır?

Planports Ekibi 02.10.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1047 kere okundu
SATIŞ DÖNGÜSÜ NASIL HIZLANDIRILIR?

1. Tekrarlayan görevleri otomatikleştirin

En iyi satış temsilcilerinin, bir bilgiyi düzenlemek veya girmek için bir günde daha fazla saat harcaması alışılmadık bir durum değildir.
Satış otomasyonu araçları bu görevleri plakanızdan kaldırabilir veya tamamlanmasını kolaylaştırabilir.
Tekrarlayan görevleri otomatikleştirmek, temsilcilerin bilişsel zamanlarının çoğunu, hedeflenmiş ilişkiler kurma gibi yüksek değerli görevler üzerinde çalışarak geçirmelerine yardımcı olur. Sizin ve takım arkadaşlarınızın hangi görevleri tekrar tekrar yaptığını belirlemek için bir denetim ile başlayın.
Ardından, hangi tekrarlayan görevlerin otomatikleştirilmesi gerektiğini önceliklendirin. Şirket araştırması veya veri girişi, başlamak için iki iyi yer. Plakanızdaki mekanik işleri yaptıktan sonra, e-posta yönlendirmenizi otomatikleştirmek gibi daha karmaşık seçenekleri keşfetmeye başlayabilirsiniz.

2. Her satış görüşmesi için kararlaştırılmış bir hedef belirleyin

Telefonda bir anlaşma hakkında konuşmak için bir olasılık alabilirsiniz, bu harika. Telefon görüşmesi için bir hedefi açıkça belirtebiliyorsanız, potansiyel müşterinizden karşılıklı olarak anlaşmaya varın ve görüşmenin sonunda hedefe ulaşmak için birlikte çalışın, bu 10 kat daha iyidir.
Kararlaştırılan bir hedef, konuşma için bir korkuluk oluşturmanıza yardımcı olur. Pistten çıkınca, tam olarak nereye döneceğinizi biliyorsunuz. Ortak bir hedef belirlemek, bir tarafın ya da her ikisinin de görüşme sonunda anlaşma döngüsünde nerede olduklarını tahmin etmelerini önler.
Örneğin, sattığınız proje yönetimi yazılımının yeni belge paylaşma özelliği hakkındaki olası sorularınızı cevaplamak amacıyla bir arama planlayabilirsiniz. Artık bu hedefi belirlediğinize göre, sohbeti nasıl yönlendireceğinizi tam olarak biliyorsunuz ve beklenti konuşmadaki rolünü anlıyor. Bir hedef belirleyerek, geriye doğru izlemek ya da yanlış hizalama veya karışıklığı gidermekle zaman kaybetmekten kaçınırsınız.
Bir aramanın sonunda bir sonraki toplantıyı planlayın ve bu çağrı için bir hedef belirleyin.

3. Onlara cevap vermeden önce olası itirazları keşfedin

Pek çok kişi, süper genel bir satış aşamasına girmeden hemen önce “Nasıl hissettiğinizi biliyorum!” diye duymaktan hoşlanmaz. En iyi satış temsilcileri, sadece itirazları dinlemekle kalmayıp aynı zamanda temel sebeplerini de anlamanın çok önemli olduğunu biliyor.

4. Erken (çok) fiyatlandırma konusunda açık olun

En son ne zaman bir kasada oturdunuz ve ek bir ücret almayı duydunuz mu? Muhtemelen asla. İnsanlar, on birinci saatte beklenmeyen maliyetler ve ücretler hakkında bilgi sahibi olmayı sevmiyorlar.
Bu nedenle, fiyatı düşürerek maliyetin düşmesini yumuşatmak cazip gelse de, bir anlaşmaya neredeyse her zaman ve sıkıntı katıyor.
Stratejik olarak ilave maliyetler veya ücretler koymak yerine daha sonra açıklamak zor ve zaman alıcı müşterinin hizmetinizden ne alacağını net bir şekilde ortaya koyuyor. Fiyatlandırma şeffaflığı, potansiyel müşterilere size güvenmek için bir neden verir ve sizi yolda beklenmedik itirazlardan kurtarır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM