İşletme Adı Nasıl Belirlenir?

Planports Ekibi 01.10.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1295 kere okundu
İŞLETME ADI NASIL BELİRLENİR?

1. İşinizi anlayın
Bir isme karar vermeden önce, işinizin misyonu, hedefleri, hedef kitlesi ve değer önerisi hakkında net bir fikre sahip olmalısınız. İşletme planınızı zaten oluşturduysanız, bu, incelemeniz için harika bir kaynak olacaktır. Aşağıdaki soruları cevaplayabilmelisiniz:

-İşiniz ne anlama geliyor?
-Hangi ürün / hizmeti satıyorsunuz?
-Hedef kitleniz kim?

2. Açıklayıcı anahtar kelimeleri düşünün
İşletmenizin temel odağını öğrendikten sonra, işletmenizi tanımlayan anahtar kelimeleri beyin fırtınası yapmak için biraz zaman ayırın. İşletmenizin ve markanızın birkaç tanımlayıcısıyla, oluşturmak istediğiniz görüntüyü yansıtanları tanımlayabilirsiniz.
Örneğin, bir fotoğrafçılık işini başlatıyorsanız, "kamera", "fotoğraf", "çekim", "fotoğraf çekimi", "objektif" vb. sözcükleri işletme adınız için iyi bir başlangıç noktasıdır.

3. Bir ad stili seçin
Benzersiz bir isim oluşturmayı nasıl planlıyorsunuz? Anahtar kelimeleri işletme adınızda kullanabilirsiniz. Burada göz önünde bulundurmanız gereken birkaç adlandırma seçeneği bulunmaktadır.

-Şirket kurucularının isimlerini ekleyin.
-Tek bir kelime kullanın.
-Anahtar kelimelerdeki harfleri değiştirin, ekleyin veya kaldırın.
-İki veya daha fazla kelimeyi birleştirin.
-Bir metafor kullanın.
-Bir kısaltma oluşturun.

4. Bir hikaye anlat
İşletme adınız tüketiciye ne söylüyor? Bir fikre yerleştikten sonra, adın uyanmasını istediğiniz düşünce ve duyguları düşünün. İşletmenizin misyon ve değer önerisi ile uyumlu değilse, çizim tahtasına geri dönüp şirketiniz ve ürünleriniz için daha uygun bir isim bulmak iyi bir fikir olabilir.

5. İşletmenizin adını kaydedin
Adınızı araştırıp karar verdikten sonra işletme adınızı kaydetmeye hazırsınız. İstediğiniz adın kullanılabilir olup olmadığını görmek için ticari marka aramasıyla başlayın. Kayıt olduğunuz şirketin türüne bağlı olarak, kayıt işlemi değişecektir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM