Satış Ekibinizi Nasıl Motive Edersiniz?

Planports Ekibi 03.07.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 1236 kere okundu
SATIŞ EKİBİNİZİ NASIL MOTİVE EDERSİNİZ?

Ekibinizdeki insanlarla güven oluşturun
Motivasyonun temeli güvendir. Eğer ekibiniz size güvenmiyorsa ve en iyi çıkarlarına sahip olduğunuza inanmıyorsa, çalışmalarından ilham aldıklarını ve kendilerini yönlendirdiklerini hissetmeleri zor olacaktır. Satış görevlileri motive edilmediğinde, zorlukları ve hedefleri hakkında açık ve dürüst bir konuşma yapmazsanız, güven olmadan gerçekleşmeyecek bir şey yapmadıkça, onlara yeniden ilham veremezsiniz.
Yöneticiler, tutarlı ve besleyici bir şekilde ekipleriyle etkileşime girerek güven yaratmak ve bunu sürdürmek zorundadır. Güven oluşturmanın en iyi yolu tamamen şeffaf olmaktır. Basitçe güven tartışmak sağ ayakla başlamanın harika bir yolu olabilir.
Doğrudan raporlarınızda nasıl yönetilmeyi sevdiklerini sorun
Farklı potansiyel müşterilerin farklı satış stilleri gerektirmesi ve etkili satış görevlilerinin bu stillere nasıl adapte olacağının anlaşılması gibi etkili yöneticiler, ekiplerden sonuç almanın en iyi yolunun bir iletişim yöntemini zorlamak yerine raporlarının dünyalarına uymak olduğunu anlarlar.
Doğrudan raporlarınızın kişisel ve mesleki hedeflerini anlayın
Onları neyin yönlendirdiğini bilemedikçe, motive edemezsiniz. Doğrudan raporlarınızın her birinin kişisel ve mesleki yaşamlarında neler yapmak istediğini anlayın. Bu, size yalnızca onların türünü göstermez, aynı zamanda onları en çok neyin motive edeceği konusunda fikir verir.
Hedeflerini anladığınızda, onlara aşağıdaki soruları sorun:

-Şu anda motive misin?
-Seni uzun süreli olarak motive eden şey nedir?
-Kendinizi motive etmek için ne yapabilirsiniz?
-Motive olmadığınızı nasıl bileceğim?
-Motive görünmüyorsan ne yapmamı istiyorsun?

Açık görünse bile, her zaman sormanız gerekir. Size bu soruların cevaplarını söyleyemezlerse, çözmeleri için 48 saat verin. Temsilcilerinizi kendini yansıtıcı olmaya zorlamak, uzun vadede ikiniz için de iyi olacak düşünceli cevaplar vermelerini sağlar.
Temel bilgileri kapsadıklarından emin olun
Bir satış görevlisinin motivasyonu, kendilerine bakmadıkları zaman daima acı çeker. Takımınızın sonuçları tutarlı bir uyku, egzersiz ve sağlıklı bir diyetten etkilenir.
Bu kadar fazla şey almak zorunda olmamakla birlikte, dengeli bir yaşam tarzının önemini vurgulamak, satış elemanlarınızın motivasyon seviyelerinde kalıcı bir fark yaratacaktır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM