Satış Gücü Otomasyonu Nedir?

Planports Ekibi 18.07.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 4664 kere okundu

SATIŞ GÜCÜ OTOMASYONU NEDİR?


Satış otomasyonu nedir

Satış gücü otomasyonu, bir satış temsilcisinin iş akışını kolaylaştıran ve müşterileriyle iletişim kurmaları için daha fazla zaman veren herhangi bir araç, yazılım veya süreci ifade eder. Satış gücü otomasyonu araçları genellikle CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) yazılımının bir parçasıdır ve çoğu zaman fırsat ve iletişim yönetimine odaklanır.
Bazen SFA olarak da adlandırılan satış gücü otomasyonu, CRM'nizin kullanışlılığını artırmanın önemli bir yoludur. CRM'iniz, alıcının yolculuğu sırasında müşteri etkileşimlerinin ve verilerin yaşam döngüsünü yönetir. Satış ekibi verimliliğini artırmak için satış gücü otomasyon araçları bulunmaktadır.
Bu araçlar ve entegrasyonlar, satış sürecinizin çoğunu otomatikleştirerek satış görevlilerinizin sorumlu olduğu veri girişi miktarını azaltabilir. Veya otomatik olarak kopyalayan ve bu transkripsiyonu CRM'inize giren tek bir tıklama kadranı sunarak telefon aramalarını daha kolay ve hızlı hale getirebilirler. Orada birçok satış gücü otomasyon platformu ve aracı var.

Satış Gücü Otomasyonu Örnekleri

Peki, satış gücü otomasyonu eylem halindeyken nasıl görünüyor? İşte birkaç örnek. Raporlama otomasyonu: Satış ekiplerimiz, gün boyunca bilmeleri gereken tüm bilgileri içeren günlük bir sabah özeti alırlar, üst düzey takım sonuçlarından durum ve temsilci üretkenliğine kadar. Pano dağıtımı, dostane bir rekabet yaratır ve temsilcilerinin kendilerini ve birbirlerini sorumlu tutmasını sağlar. Buna ek olarak, zamandan tasarruf sağlar. Artık verileri elle çekmeye, ekran gösterme tablolarını çekmeye ve bu raporları bireysel e-postalara eklemeye gerek kalmaz.

Nasıl başlanır:

Verileri Excel'de veya Google Sayfalarında tutuyorsanız, raporlamanızı otomatikleştirmek kolay olmaz. Bir şeyler ayarlayabilirsin, ama ihtimaller çabucak karmaşıklaşır. Bir CRM kullanıyorsanız, raporlarınız için otomatik bir e-posta programı oluşturmanın en iyi yolunu belirlemek için sistemin yardım belgelerine bakın.


Satış lideri otomasyonu

Müşteri adayı gelir. Müşteri satış müdürü kontrol etmek için zaman bulana kadar müşteri veritabanında oturur. Satış müdürü liderlik eder ve tanımlanmış herhangi bir yöntem olmadan tercihine bağlı olarak görevlendirir. Bu durum tanıdık geliyor mu? Satış yöneticileri çoğu zaman manuel olarak dönen müşterileri çok fazla saat harcıyorlar. Bu süre, koç temsilcilerine ve yakın anlaşmalara yardım etmeye harcanmalı.


Nasıl başlanır:

İlk önce, kurşun rotasyonu için standart bir kriter seti oluşturun. Ekibiniz bölgelere ayrıldı mı? Öyleyse, her bölgenin belirli sınırlarını belgeleyin. Kriterlerinizden memnun kaldıktan sonra, müşteri adaylarını planınıza göre ayırmak için CRM'nizdeki müşteri adayı rotorunu veya yuvarlak robot aracını kullanın.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM