Yayın Yönetimi

Planports Ekibi 19.07.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 975 kere okundu
YAYIN YÖNETİMİ

Yayın yönetimi, ilk araştırmadan son üretime kadar ürün geliştirmenin her adımını belirleyen bir işletme işlevidir. Bu süreç ekip lojistiğini yönetir ve her geliştirme aşamasının zamanında tamamlanmasını sağlar. Birçok işletme, daha hızlı ve daha verimli bir üretim sistemi ürettiği için sürüm yönetimi yazılımını benimsemektedir.
Yeni ürünler oluşturmak için sürüm yönetimini bir güzergah olarak düşünün. Yapacağınız tüm şeyleri, yapacakları sırayla listeler. Her adımı tamamladığınızda, kontrol edip bir sonrakine ilerleyebilirsiniz. Bu şekilde, adımlar arasında boşa zaman kalmaz ve güzergahı daha hızlı tamamlarsınız.
Artık sürüm yönetimine aşina olduğunuza göre, üretim ekibiniz için bir süreç benimsemek isteyebilirsiniz. Bir sonraki bölümde, işletmenizde bir yayınlama yönetimi süreci oluşturmak için atmanız gereken adımlara bakalım.
Yayın Yönetimi Süreci
Yayın yönetimi süreci tipik olarak aşağıdaki aşamalardan oluşur:
1. Önerilen değişiklikleri onaylayın.
Yeni bir ürün geliştirmeye veya mevcut bir ürünü güncellemeye başlamadan önce, teklif yönetim tarafından onaylanmalıdır. Bir yönetici tarafından atanmamışsa, bu sürüm için algılanan ihtiyacı vurgulayan projenin bir özetini bir araya getirmek isteyeceksiniz. Bir sonraki adımda oluşturduğunuz plan da teklifiniz olarak kullanılabilir.
2. Projenin yayınlanmasını planlayın.
Bir sonraki adım, sürümün tamamının baştan sona nasıl gerçekleşeceğini belirlemek. Takımınızın yolda kalabilmesi için ulaşılabilir hedeflere sahip bir plan oluşturmak önemlidir. Bu plan, son tarihler ve zaman çizelgeleri, kontrol listeleri ve son hedef için gereklilikleri içermelidir.
3. Ürünü oluşturun.
Planınızı tamamladıktan sonra, ürün sürümünüzü geliştirmeye başlayabilirsiniz. Bu işlem, ürün mükemmel olana kadar veya mümkün olduğunca yakın olacaktır.
Bu aşamanın bir sonraki adımla değiştirildiğini not etmek önemlidir. Bir ürün kuruldukça, kullanıcı testi için gönderilir. Sonuçlara dayanarak, ürün gerekli değişiklikler için geliştirmeye geri gönderilir. Bunun ileri geri amacı, kullanıcı deneyimini optimize eden bir ürün geliştirmektir.
4. Ürünü test edin.
Ürün geliştirme boyunca, ürünü kullanıcı testi için göndermeli ve hedef kitlenizden geri bildirim almalısınız. Sonuçta, ürününüz iç çalışanlar için değil müşteriler için üretiliyor. Geliştiricilerinizin inandığı şey değil, müşterilerin ürününüz hakkında söyledikleri ile ilgili. Bu nedenle, müşterileriniz sonuçlardan memnun kalana kadar ürününüzü test ediyor olmalısınız.
5. Ürünü kalite güvencesi açısından inceleyin.
Test sonuçlarınızı ürününüzü mükemmelleştirmek için kullandıktan sonra, son kalite güvence incelemesi için sunulmalıdır. Bu inceleme, ürünün sürüm planında belirtilen gereksinimleri karşılamasını sağlar. Ürün hatasız ve müşteriler tarafından kullanılmaya hazır olmalıdır. Bu, gözden kaçan kusurları keşfetme ümidiyle ürün için olası kullanımları taklit ederek test edilir.
6. Ürünü serbest bırakın.
Son olarak, ürün, sürüm planınızda planladığınız tarihte piyasaya sürülecektir. Tabii ki, yeni bir ürün sürümü gibi anıtsal bir şey, hedef kitlenize yaygın olarak tanıtılmalıdır. Ürün güncellemeleri durumunda, kullanıcılara değişiklik bildirilmeli ve nasıl yönlendirileceği konusunda eğitilmelidir.
7. Performansı gözden geçirin
Ürünü piyasaya sürdükten sonra, ekibiniz ürünün nasıl performans gösterdiğini araştırmalıdır. Ekip, sürüm planının nasıl yürütüldüğünü de tartışmalıdır. Tam zamanında mıydınız yoksa geride mi kaldınız? Geniş kapsamlı test testlerine katlanmak zorunda mıydınız, yoksa birkaç seanstan sonra ürün aynı mıydı?
Bir sonraki ürün geliştirme turu için bu keşifleri not edin. Ürün düşük performansla bitiyorsa, çizim tahtasına geri dönmeniz ve tamamen yeni bir sürüm yönetim süreci başlatmanız gerekebilir.
Bu adımlar, yüksek kaliteli ürünlerin zamanında piyasaya sürülmesini sağlamalıdır, ancak aşağıdaki en iyi uygulamaları izleyerek sürüm yönetim sürecinizi güçlendirmeye devam edecek ve hatalara daha az yer kalacaktır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM