Satış Hedefi Nasıl Tutturulur?

Planports Ekibi 19.09.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 2838 kere okundu

SATIŞ HEDEFİ NASIL TUTTURURLUR?


Satış hedefleri, ekibin üzerinde çalışacağı hedeflerdir. Genellikle haftalık, aylık, üç aylık veya yıllık olarak odaklanılmak üzere artan ve teşvik edici hedefler sağlayarak temsilcilerin motive olmasını sağlarlar.

Satış Hedeflerine Ulaşmak
Belirtildiği gibi, satış hedefleri işletmenizin başarısı için kritik öneme sahiptir. Satış hedefleri belirleyerek, hedeflerinize ulaşmak için çok daha net bir yola sahip olacaksınız. Çünkü satış hedefleri, ekibinizin her bir üyesinin motive olmasını ve bu belirli hedeflere ulaşmaya odaklanmasını sağlar.
Ayrıca, satış temsilcilerinin iş üzerinde sahip oldukları doğrudan etkiyi görmelerine olanak tanıyarak temsilciler arasında bir dürtü ve ivme duygusu yaratır.
İşte satış hedefleri belirlemenin hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacağı birkaç yol:

Ekibiniz için kriterler oluşturun
Ekibinizde başarı olarak nitelendirilen şeyler için ulaşılabilir kriterler oluşturmanıza yardımcı olurlar. Örneğin, tüm temsilcileriniz belirlediğiniz son teslim tarihinden çok önce hedeflerine ulaşabilirse, gelecekte nelerin kolayca başarılabileceğine dair bir kriteriniz olur.

Bireysel ve ekip çapında başarıyı değerlendirin
Satış hedefleri ayrıca, satış ekibinizin başarısını bir bütün olarak ve ekibi oluşturan bireysel temsilcileri değerlendirmenize olanak tanır.
Kimin hedeflerine tutarlı bir şekilde ulaşıp ulaşmadığına bakarak, gerekli ayarlamaları yapmanız gerekip gerekmediğini belirleyebileceksiniz. Bu, hedeflerinizi daha fazla veya daha az agresif hale getirmek, yeni hedef türleri belirlemek veya hedeflerinizi farklı bir şekilde uygulamak gibi bir şekilde hedeflerinizi uyarlamak anlamına gelebilir.
Ekibiniz için gerçekçi, motive edici ve faydalı olmalarını sağlamak için hedeflerinizi geliştirip uygularken aşağıdaki evrensel satış hedefi ipuçlarını düşünün.

1. Verileri birleştirin

Veriler hacimden bahsediyor. Mümkünse, gerçek verileri satış hedeflerinize dahil edin ve yeni hedeflere ilham vermek için verileri kullanın. Veriler, türü ne olursa olsun, belirlediğiniz her hedef için güçlü bir temel sağlar. Bu, hedeflerinizin doğru ve ulaşılabilir olmasını sağlayacaktır.

2. Küçük hedeflerden korkmayın

Üç aylık ve yıllık hedeflerinize ek olarak yakın gelecek için küçük hedefler belirlemekten korkmayın. Daha küçük hedefler, ekibinizi görevde tutmak ve gelecek için becerilerini geliştirmeye odaklanmalarını sağlamak için günlük ve haftalık hedefleri içerebilir. Bu adımlar, temsilcilerin zaman içinde daha büyük hedeflerinize ulaşmalarına yardımcı olacak ve ayrıca onlara günlük veya haftalık yön verecektir.

3. Satış ekibinizi eğitin ve güçlendirin

Satış temsilcilerinizin bunu yapmak için eğitilmeden ve yetkilendirilmeden hedeflerine ulaşması beklenemez. Temsilcileriniz ister satış konusunda tamamen yeni olsun, isterse yılların tecrübesi olsun, onlara başarılı olmak için ihtiyaç duydukları bilgileri sağlayın.

4. Temsilcilerinizi hedeflerine ulaştıklarında ödüllendirin

Temsilcileriniz hedeflerine ulaştığında onları ödüllendirin. Bu, ekibin rolleri konusunda rekabetçi, odaklanmış ve heyecanlı kalmasını sağlayacaktır. Sunduğunuz ödüller, teşvik edilmiş hedeflerinize benzeyebilir (örn. Zam, ücretli izin veya şirket çapında takdir).

Daha İyi Büyümek için Satış Hedefleri Belirleyin

Satış hedefleri, temsilcilerinizin motive olmasını, odaklanmasını ve yönlendirilmesini sağlar. Ekibinizin sürekli olarak gelişmesini ve işinizin alt satırını etkilemesini sağlamak için özelleştirebileceğiniz ve oluşturabileceğiniz bir dizi satış hedefi vardır.Satış hedefleri, işletmenizin dönüşümleri ve geliri artırmasına yardımcı olur. Ayrıca temsilcileriniz ve potansiyel müşterileriniz arasında güçlü, profesyonel ve kalıcı ilişkiler kurarlar. Bu nedenle, şirketiniz için hangi satış hedeflerinin ideal olduğunu belirleyin ve temsilcilerinizin bu hedeflere ulaşmak için çalışmaya başlayabilmesi için bunları özelleştirin.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM