Satış Odaklılık

Planports Ekibi 30.04.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 1941 kere okundu

SATIŞ ODAKLILIK

Satış odaklılık, müşterinin isteklerini veya ihtiyaçlarını dikkate almadan en iyi ürün ve hizmetleri yapmaya odaklanan bir iş modelidir. Genellikle bu yaklaşım, geliri artırmak için agresif giden satış taktikleri ve pazarlama promosyonları kullanır. Bu nedenle, "Bu ne anlama geliyor? Şirketler neden ve ne zaman bir satış odaklılık yaklaşımı kullanıyor?" diye merak ediyor olabilirsiniz.
Genellikle tüketiciler aktif olarak bir ürünü takip etmiyorsa, işletmeler satış odaklı bir yaklaşım benimseyebilir.
Bununla birlikte, birçok şirket, çeşitli ürünlerini satmak için hem satış hem de pazar yönelimini kullanarak karışık bir yaklaşım kullanmayı tercih eder.
Satış odaklılık, herkesin potansiyel bir müşteri olduğu kavramlarına dayanır ve en iyi ürünü en iyi fiyata satarsanız, satışları artırabilirsiniz.
Ayrıca, satış odaklı şirketler satışları artırmaya yardımcı olacak tanıtım faaliyetlerine güvenmektedir. Örneğin, "bir tane ücretsiz satın al" gibi promosyon anlaşmaları, iyi bir teklif sunarak geliri artırmak için kullanılır.
Örneğin, ürününüz hedef kitlenizi göz önünde bulundurmadan piyasadaki en iyi ürün olarak oluşturulmuş olsa da, satış ekibiniz gelecekteki bir şekilde potansiyel müşterileri izlemeli ve etkileşime giriyor olmalıdır.

Pazarlamada Satış Odaklılık
Bir şirket satış odaklıysa, pazarlama departmanı, bir ürünü istediklerini veya ihtiyaç duyduklarını kanıtlayan herhangi bir pazar araştırması olmasa bile, bir ürüne ihtiyaç duyduklarını ikna eden tanıtım etkinliğini oluşturmaktan sorumlu olacaktır.
Satış departmanı açısından satış temsilcileri soğuk arama yapmak ve hızlı satış yapmak için indirim promosyonları sunmak için zaman harcayacaktır. Satış oryantasyonu işletmelerinde genellikle daha kısa bir satış döngüsü vardır.
Bir satış görüşmesi sırasında, bir satış temsilcisi alıcı tereddütünü saptırmalı ve ürünü ihtiyaç duydukları kişiyi ikna etmelidir.
Bu tür bir yaklaşımı kullanmanın gücü, ürün veya hizmetiniz yaratıldıysa ve aslında piyasadaki en iyi ürünse, satmanın kolay olması gerektiğidir.
Buna ek olarak, satış odaklı işletmeler genellikle içe bakarlar ve olağanüstü ürün ve hizmetler geliştirmeye odaklanırlar, ki bu iyi bir şeydir.
Bir satış yönelimi yaklaşımı giden bir teknik gibi görünse de, aslında süreçte size yol göstermek için gelen yöntemi kullanabilirsiniz.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM