Satış Operasyon Planlaması

Planports Ekibi 08.04.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 1075 kere okundu

SATIŞ OPERASYON PLANLAMASI

Satış operasyonlarının daha geniş amacı satış ekibinizin etkinliğini, verimliliğini ve iş üzerindeki etkisini arttırmaktır. Bunu başarmak için satışa operasyon departmanınızın birçok rolü ve sorumluluğu vardır.

Fonksiyonlar Arası İşbirliği
Satış operasyonları, liderlik ekiplerinin her iş fonksiyonunun uyumlu olmasını sağlamak için bir araya geldiği bir iş yönetimi süreci olan satış ve operasyon planlamasında anahtar rol oynayarak satış ekibinin savunucusu olarak görev yapar.

Satış Veri Yönetimi
Satış Operasyonları, bir ürünün, satış sürecinin veya kampanyanın etkinliğini belirlemek için satış verilerini ölçer ve değerlendirir. Bunu yaparak satış işlemleri, bir ürünün veya hizmetin başarısını doğrulayabilir veya veriler aksini yansıtıyorsa yeni bir satış planı veya süreci uygulamayı seçebilir.
Satış operasyonu, satış stratejisi oluşturmak ve satış hedeflerine ulaşmak için dış pazar ve rakip araştırmalarının yanı sıra dahili performans verilerini de kullanır.

Satış tahmini
Satış operasyonları geçmiş verileri ve performans eğilimlerini inceleyerek ve anlayarak gelecekteki satışları tahmin edebilir ve gelecekteki hedefler ve ihtiyaçlar hakkında rapor oluşturabilir. Satış tahminleri, satış ekiplerinin potansiyel sorunları tespit etmelerine izin verirken, bunlardan kaçınmak veya düzeltmek için hala zaman olduğu için bu önemlidir.

Olası Satış Yaratma
Satış operasyonları, olası satış oluşturma ve müşteri adaylarıyla randevu rezervasyonları gibi idari görevleri yerine getirir. Satış görevlilerinin satışa odaklanabilmeleri için bununla ilgilenirler.

Performans Yönetimi
Satış operasyonları, satış temsilcisi tazminat planlarını ve teşviklerini yönetir. Ayrıca üstün performans için ödüller belirler ve düşük performansın kabulü ve çözümü için süreçler oluştururlar.

Satış Temsilcisi Desteği
Satış operasyonlarını satış elemanlarını daha verimli ve etkili hale getirmek için mevcuttur. Bunu olası satışlar sağlayarak, işlemleri yöneterek, sözleşme düzenleyerek ve zaman yönetimi becerileri konusunda eğitim vererek yaparlar.

Satış stratejisi
Satış operasyonları genellikle bir satış stratejisi oluşturmak ve gelecekteki satış hedeflerini belirlemek için veri analizlerini ve tahminlerini kullanır. Departman ayrıca, dönüşümleri iyileştiren, satış döngülerini kısaltan ve satış kazançlarını en üst düzeye çıkaran bir satış süreci oluşturmaktan da sorumludur.

Satış Ekibi İletişimi
Satış operasyonları, satış ve kampanya sonuçları hakkında raporlar oluşturmanın yanı sıra ekip haberleri ve satış kazançlarını ileterek satış ekibini uyumlu tutmaktan sorumludur.

Satış Ekibi Organizasyonu
Satış operasyonları, satış ekibinin etkinliğini, etkisini ve performansını en üst düzeye çıkarmak için yapısını ve organizasyonunu etkiler.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM