Satış Süreci Adımları

Planports Ekibi 02.05.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 968 kere okundu

SATIŞ SÜRECİ ADIMLARI

1. Yeterlilik

Potansiyel davranış ve satın alma kalıpları hakkında fikir sahibi olmak için nitel, nicel, demografik ve psikografik araştırmaların analiz edildiği aşamadır. Olası müşteri tanımlama, onaylama ve olası satış oluşturma devreye girer. Gelen pazarlama, sosyal medya ve içerik pazarlama çabaları e-posta zamanlama araçları gibi diğer kaynaklara ek olarak nitelikli potansiyel müşteriler yaratmaya, soğuk aramayı büyük ölçüde azaltmaya ve satış döngüsünü kısaltmaya yardımcı olur.

2. Hazırlık
Bu satış süreci aşaması, toplantı hazırlığı, ilgi yaratma, itirazları tahmin etme ve üstesinden gelme, sunma, danışmanlık, izleyici katılım teknikleri, kapanış hareketleri, takip ve daha fazlası gibi çeşitli satış becerilerini kapsar.
Diğer hazırlık bileşenlerinden bazıları, beklentilerinizin karşılaştığı rekabetçi ortamı ve zorlukları anlamayı, ürün ve hizmetlerinizin bu zorlukları ele alacağını ve bunu maliyet etkin, ihtiyaçlara dayalı bir şekilde yapacağını ve ölçülebilir değer belirlemeyi kapsar. Bunların hepsini yapamıyorsanız, gerçekten hazırlıklı değilsiniz.

3. Sunum
Tüm ödevlerinizi sürecin ilk iki aşamasında yaptığınızı varsayarsak, bir toplantı ayırtmak için yeterince şanslı olabilirsiniz. Toplantıyı ve / veya sunumu takip eden aşama, önceki iki adımı ne kadar iyi bir şekilde ortaya çıkardığınıza ve demonuzu ne kadar iyi performans gösterdiğinize göre belirlenecektir.
Yani neden bahsettiğinizi daha iyi biliyorsunuz ve hala "spontan" gibi görünürken uykunuzda yapabileceğiniz noktaya kadar prova yapıyorsunuz. Bu bir sanat formu. Ayrıca güvenilirlik oluşturmanın ve güven tesis etmenin önemli bir parçasıdır.

4. Gerçekleşme
İlk üç aşamayı başarıyla geçtikten sonra, bir teklif sunma fırsatını yakalamış olabilirsiniz. Burada, üzerinde anlaşmaya varılmış müşterinizin ihtiyaç temelli analizinin ve nicel değer faydalarının açıkça ortaya konması ve gerekçelendirilmesi gerekir. Değilse, bir teklif sunma zahmetine bile girmeyin.

5. Gerçekleştirme
Gerçekten, bu satış süreci aşaması yükümlülük ile ilgilidir. İşi ödüllendirecek kadar şanslıysanız ki bu genellikle zamanlamaya ve şansa inebilir teklif ettiğiniz ve müşterinin kabul ettiği şeyleri teslim edeceğinizden emin olmak sizin yükümlülüğünüz haline gelir.

6. İletişim
Sürecin ayrılmaz bir parçası, hem iç hem de dış kontakları dahil etmek ve döngü içinde tutmaktır. CRM sisteminizi kullanın bunun için. Ancak her şeyden önce, müşteriyi güncel tuttuğunuzdan ve düzenli olarak bunu yaptığınızdan emin olun. Bir sorunla karşılaşırsanız, onlardan bahsedin ve nasıl düzeltildiğini açıklayın. Her iki durumda da size saygı duyacaklar.

7. Devam
Bu, gizli gelir getirici fırsatlar içermesine rağmen, sürecin sıklıkla gözden kaçan ve az kullanılan bir aşamasıdır. Kuruluşlar, değeri pekiştirmeyi ihmal ederek, müşterinin kararını haklı çıkarma ve yönlendirme ve satış işlerini kaybetme fırsatlarını kaçırmaktadır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM