Satış Tahmini Nasıl Kullanılır?

Planports Ekibi 21.05.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 870 kere okundu

SATIŞ TAHMİNİ NASIL KULLANILIR?

Satış tahminleri, olası sorunları önlemek veya azaltmak için hala zaman varken tespit etmenizi sağlar. Örneğin, ekibinizin kotanın %35 altında seyrettiğini fark ederseniz, neler olup bittiğini ve rotanın doğru olduğunu anlayabilirsiniz.Satış tahminleri de işe almadan kaynak yönetimine hedef belirlemeden bütçelemeye kadar bir dizi karar için devreye girer.
Satış tahmininizin fırsatlarda %26 artış öngördüğünü varsayalım. Talebi karşıladığınızdan emin olmak için işe almaya başlamalısınız. Öte yandan, fırsatların düşeceği öngörülüyorsa, işe alma çabalarınızı duraklatmak akıllıca olacaktır.
Ayrıca, satış tahmini güçlü bir motivasyon aracıdır. Örneğin, her hafta üç aylık satış tahmininizi güncelleyerek ekibinizin hedefine ulaşmak için yolunda olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, performans planında bireysel bir satış temsilcisi için geride kalmadığından emin olmak için her gün bir tahmin oluşturabilirsiniz.
Doğru yöntemi seçtiyseniz satış tahmininiz büyümeyi planlamanıza ve yönlendirmenize yardımcı olacaktır.

Satış Tahmininizi Etkileyen Faktörler
Satış tahmininizde hesaba katmanız gereken bu iç ve dış on faktöre dikkat edin.
Satış Tahmininizi Etkileyebilecek İç Faktörler
Satış görevlileri, işten ayrıldıkları veya feshedildikleri için şirketinizden ayrıldıklarında, potansiyel işe alımlardan oluşan bir sirkülasyon yoksa gelir azalacaktır. Tek seferde kayda değer sayıda temsilci geldiyse, satış tahmininiz arttıkça iş hayatında büyük bir sıçrama olacağını tahmin etmelidir.
Temsilcilerin yeni bir bölgeye alışmaları ve satış potansiyeli oluşturmaları zaman alır, bu yüzden tahmin yapmadan önce yakın oranınızın düşmesini bekleyin (yeni bölgelerinizi iyi planladığınızı varsayarak).
Satış Tahmininizi Etkileyen Dış Faktörler
Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, rakiplerinizin yaptıkları kazanma oranlarınızı etkileyecektir. Alandaki başka bir şirket fiyatlarını düşürürse, temsilcilerinizin daha agresif bir şekilde indirim yapması veya iş kaybetme riski olabilir. Bir rakip iş dışına çıkarsa, muhtemelen artan talep göreceksiniz.
Ekonomi güçlü olduğunda, alıcıların işlerine yatırım yapma olasılığı daha yüksektir. Zayıf olduğunda, satış döngüsü genellikle daha uzun sürer ve her satın alma işlemi için daha fazla inceleme yapılır.
Tamamlayıcı bir çözüm beklenmedik şekilde yüksek talep görürse, muhtemelen satışlarınızın da arttığını görürsünüz. Jöle sattığınızı düşünün. İnsanlar ne kadar çok fıstık ezmesi alırsa, o kadar çok jöle alırlar.
Çok talep edilen bir özellik mi sunuyorsunuz, yeni bir fiyatlandırma modeli mi sunuyorsunuz veya tamamlayıcı bir ürün veya hizmet mi sunuyorsunuz? Bu değişiklikler satış elemanlarınızın ortalama anlaşma boyutlarını artırmasına, satış döngülerini kısaltmasına ve / veya daha fazla iş kazanmasına yardımcı olabilir.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM