Satışları Arttırma Yolları

Planports Ekibi 20.04.2020 tarihinde yazdı Bu yazı 909 kere okundu

SATIŞLARI ARTTIRMA YOLLARI

Satışlarınızı önemli ölçüde artırmak mı istiyorsunuz? En iyi satış beklentisi, hali hazırda dönüştürülmüş bir potansiyel müşteri, yani mevcut müşterilerinizden biridir. Şöyle düşünün. İşletmeniz 1.000 kişilik nüfusa sahip küçük bir kasabada bulunuyorsa ve o kasabadaki herkese bir dişli satıyorsanız, 1.000 dişli satmış ve pazarınızı doyurmuş olursunuz. Bu zincir dişlisi satış günleriniz sona erdi demektir.
Satış çabalarınızı kanıtlanmış müşterilerinize odaklamaya başlarsanız, zincir dişlisi satışlarınızı önemli ölçüde artırabilirsiniz. Satışları artırmanın bu kesin yolları da müşteri sadakatini artırmaya yardımcı olacaktır. Satışlarınızı artırmak için bu fikirlerin bir kısmını veya tamamını deneyin.
Satış personelinize satmak için bir neden verin. Satışları artırmak için satış personeline güvenen bu kadar çok işletmenin neden teşvik programları var? Çünkü satış personeline geziler, televizyonlar veya diğer büyük avantajları belirli sayıda satış işi için sunarlar. Satış teşvik programınız tatlı, basit ve ulaşılabilir olmalıdır.
Bir promosyon veya satışınız varsa, müşterilerinize bunu bildirin. Geri dönecekler ve muhtemelen yanlarında bazı arkadaşlar da getirecekler ve satışlarınızı daha da artıracaklardır.
Normal müşteriler ve diğer müşteriler arasında açık ve belirgin bir fark olmalı, normal müşterilerinize değer verdiğinizi gösteren bir fark olmalıdır. Tüm müşteriler "caddeden biri" olarak muamele görürse, müşteri sadakatini nasıl bekleyebilirsiniz? Normal müşterilerinize, adlarını selamlamaktan düzenli uzatılmış kredi veya indirimler sunmaya kadar onlara değer verdiğinizi göstermenin her türlü yolu vardır.
Pek çok büyük işletmenin uyguladığı müşteri ödül programlarını hepimiz biliyoruz. Ancak küçük bir işletmenin bir müşteri ödüllendirme programına da sahip olamamasının bir nedeni yoktur. Bir müşterinin doğum gününde indirim kadar basit veya mal indirimleri gibi çeşitli ödüller kazanan puan sistemi kadar karmaşık olabilir. Doğru yapıldığında, ödül programları müşteri sadakati oluşturmaya ve satışları artırmaya büyük ölçüde yardımcı olabilir.
Neden bu kadar çok işletme, onlardan bir şey satın aldığınızda diğer ürünlerin ücretsiz örneklerini içeriyor? Çünkü satışları birçok yönden artırabileceklerini düşünüyorlar. Orijinal ürünü satın alan müşteri, yeni ürünün örneğini beğenebilir ve bazılarını da satın alabilir. Veya numuneyi, ürünü deneyen ve yeni bir müşteri haline getirebilecek başka birine aktarabilirler. En azından, orijinal müşteri şirketiniz hakkında sıcak düşünceler düşünecek ve diğer insanlara ürünleriniz hakkında bilgi verecektir.

Daha Az Çaba İle Satışlarınızı Artırın
Yeni müşteriler çekmek iyi bir şeydir. Ancak satışlarınızı artırmanın tek yolu yeni müşteriler çekmek değildir. Satış odağınızı mevcut müşterilerinizi cezbedecek şekilde değiştirmek, tekrar satışları teşvik edebilir ve daha hızlı bir şekilde daha fazla iş yaratabilir. Müşteri sadakati oluşturun ve büyük satış büyümesine doğru yola çıkın.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM