Satışlarınızı Artırmanız İçin 10 Yöntem

Planports Ekibi 26.12.2022 tarihinde yazdı Bu yazı 600 kere okundu

Satışlarınızı Artırmanız İçin 10 Yöntem


Satışların yani cironun artması işletmelerin üzerinde çalıştığı hatta bunun için çoğu kez danışman firmalardan destek aldığı bir konu. Ancak çok derinlere dalmadan, danışmanlık almadan da her işletmelerin uygulayabileceği ve mutlaka belli bir miktar satış artışı sağlayacak yöntemler mevcut. Bu yöntemler, işinizin doğası ve sektörünüze göre farklılıklar gösterebilir ancak sizin işletmenize uyacak birkaç yöntem mutlaka vardır. Rakiplerinizden farklılaşmanızı ve satış artışı elde etmenizi sağlayacak yöntemlerin ne olduğuna beraber bakalım.



Müşteri davranış ve geri bildirimlerini iyi analiz edin
Bu en üst sıralarda yer alan yöntemlerden biridir. Müşterilerinizin hangi ürünlere veya hizmetlere neden ihtiyaçları olduklarını, sizin ürününüzü neden tercih ettiklerini veya sizin ürününüzle ilgili hangi şikayetleri olduğunu, rakip ürünler hakkında neler düşündüklerini iyi öğrenin. Ürünleriniz onlarca farklı özelliğe sahip olabilir ancak müşterileriniz ürünlerinizi belki sadece bir özelliği nedeniyle tercih ediyordur.

Yeni ürün ve hizmetler sunmak
Müşterilerinizin sizden satın aldığı ürünlerle beraber kullanmak zorunda oldukları başka ürünler veya ihtiyaç duydukları hizmetler varsa, bunları da beraberinde satmayı deneyebilirsiniz. Bu yeni ürün ve hizmetlerin tanıtımını yapmayı unutmayın. Mevcut müşterilerinize satış yapacağınız için satışa dönüşme oranı daha yüksek olacaktır.

Kampanya yapın
Satışların en çok arttığı dönemler elbette promosyon ve indirim kampanyalarının olduğu dönemler. İsterseniz sadece mevcut müşterilerinize, isterseniz de müşteri adaylarına yönelik kampanyalar oluşturabilir ve belli bir ciro artışı elde edebilirsiniz.
İşinizin doğasına bağlı olarak aylık veya 3 aylık promosyon ve kampanya dönemleri belirleyebilirsiniz.

Yeni pazarlara açılın
Bu yöntem de en etkili satış artışı yöntemlerinden biridir. Ürünlerinizi farklı ülkelere, farklı sektörlere veya farklı ihtiyaçlar için satmayı deneyebilirsiniz. Bunun için öncelikle bir pazar analizi yapın ve hedef pazardaki satış potansiyelini ve rekabeti iyi analiz edin.

Satış kanallarınızı genişletin
Bir satış ekibiniz varsa veya sadece web siteniz üzerinden satış yapıyorsanız tüm müşteri adaylarınıza ulaşamıyorsunuz demektir. Ürünlerinizin satışı için bayilikler verebilirsiniz. Tanınan e-ticaret platformlarında mağazalar açabilirsiniz. Sosyal medya üzerinden satış yapabilirsiniz. Sektörel fuarlara katılabilirsiniz. Komisyonlu satış yöntemini deneyebilirsiniz. Sektörünüzde bilinen fenomenlerle anlaşma yapabilirsiniz.
 
Müşteri hizmetleri sisteminizi iyileştirin
Eğer müşteri hizmetleri sunan bir işletmeyseniz, bu birim ile müşterilerinizin deneyiminin işletmeniz için son derece önemli olduğunun farkındasınızdır. Kolay ulaşılabilir olmak, güler yüzlü bir hizmet, sorunlara çözüm sunulması müşterilerin markanızla deneyimini olumlu olarak hatırlamalarına yardımcı olacaktır. Müşterilerinize onlara hizmet etmek için var olduğunuzu ve bundan memnuniyet duyduğunuzu hissettirmeye çalışın. Müşteri hizmetleri birimine doğru çalışanları yerleştirdiğinizden emin olun.

Doğru fiyat belirleyin
Ürün ve hizmetlerinizi nasıl fiyatlandırdığınız satış başarınızda önemli rol oynar. Ürününüzün ve markanızın hangi segmentte olduğuna bağlı olarak piyasadaki en ucuz değil en uygun fiyatı belirlemeye çalışın. Bunun için rakiplerinizi iyi analiz edin, fiyatlarına neleri dahil ettiklerini öğrenin. Piyasa koşulları gereği zam yapmanız gereken durumlarda mevcut müşterilerinizi bu durumdan önceden bilgilendirmeye gayret edin.

Sadakat programı oluşturun
Sizden düzenli alışveriş yapan müşterileriniz, ara sıra alışveriş yapan müşterilerinizden işletmeniz açısından daha değerlidir. Onlara bu değeri verdiğinizi hissettirmek için sadakat programı üyeliği verin ve bu üyeliğe özel avantajlardan faydalandırın. Bu sayede hem mevcut müşterilerinize daha çok satış yapmış olursunuz hem de size yeni müşteriler getirecek marka elçileri yaratmış olursunuz.

Reklam verin veya reklam bütçenizi artırın
Her ürün veya hizmetin tanıtıma ihtiyacı vardır. Özellikle günümüzde marka sayısının çok hızlı arttığı bir zamanda, işletmeler öncelikle dijital ortamlarda var olmak ve tanıtım yapmak zorundalar. Bugün en küçük işletme bile bir web sitesi sahibi. Siz de müşteri adaylarınızı web sitenize yönlendirecek doğru reklamlar vermeyi deneyin veya daha fazla müşteri için reklam bütçenizi tekrar gözden geçirin. Sosyal medyada verilen reklamların etkisi giderek daha da artıyor. Bu yüzden sağlam sosyal medya profillerine sahip olduğunuzdan da emin olun.

Para iade garantisi verin
Ürünlerinize ve verdiğiniz hizmete güveniyorsanız bu sizin için hiç de zor olmayacaktır. Bu karşı tarafa ürün veya hizmetinize ne kadar güvendiğiniz ve amacınızın müşterinin parasını almak değil, güvenini kazanmak olduğu izlenimini verecektir.


Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM