Satışta Kalıcı Olmak

Planports Ekibi 26.07.2019 tarihinde yazdı Bu yazı 956 kere okundu
SATIŞTA KALICI OLMAK

İlk denemede müşterilerle bağlantı kurduğunuz zamanlar olacak. Ancak, çoğu zaman, günlerini kesen diğer insanların arasından sıyrılmak için çok çaba harcamak zorundasınız. Gelen kutusu karmaşasını ve sesli postadaki kara deliği nasıl kırarsınız? Peki sebat ve taciz arasındaki bu ince çizgiyi nasıl kullanıyorsunuz? Rahatsız etmeden bir müşteri adayını takip etmek için bu ipuçlarını kullanın.
Ulaşmak için doğru kanalı seçin
İlk önce bir müşteri adayına e-posta yoluyla mı ulaşacağınız veya telefonun size veya satış organizasyonunuza kalmış olmasını belirlemeniz gerekir. Bazı satıcılar bir e-posta ile başlar, diğerleri sadece sıraya girmeyi ve konuşmayı tercih eder. Her iki yaklaşımın da artıları ve eksileri var. "Bir e-postayla çekim" yaklaşımıyla başlayalım.
E-posta
E-posta görseldir, bir müşterinin söylediklerinizi düşünmesi için zaman sağlar. Yer işaretine eklenebilir, "sonradan takip et" gibi bir etikete bağlanabilir ve potansiyel müşterinin sizinle konuşmak için daha uygun olacağını düşünmesi durumunda iletilebilir.
Ancak gelen kutunuza her gün aldığınız e-posta sayısını düşünün. Bunlardan kaç tanesini okudunuz? Hemen tanımlayamadığınız birinden gelen herhangi bir mesaj, muhtemelen arşivlere ya da çöp kutulara yapılan bir gezinin ardından hızlı bir konu satırı görünümü elde edecektir. Muhtemelen, ilk e-postanızdan yanıt alamayacaksınız. Gelen kutusu karmaşası çok yaygındır, bu yüzden bu yaklaşımı kullanırsanız birden fazla e-posta göndermeye hazır olun.
Telefon
Bir çağrı, bir müşterinin kulağını daha çabuk kapar ve sizi spam botuna karşı hemen insan olarak kurabilir. Bir telefon görüşmesine atlamakta rahat olursanız, daha önce coveted connect aşamasına geçebilir ve kitaplardan takip çağrısı alabilirsiniz.
Ancak, ayrıca her zaman bir sesli posta bırakmaya hazır olmalısınız, beklentiniz her zaman telefonuna yakın olmayacak. Ve bir sesli posta bıraksanız bile, duyulacak veya bir yanıt alacaksınız anlamına gelmez. Genellikle, sesli postalar bir kulağa ve diğerine gider. Bu, elbette, telefonun iletişim yönteminin dezavantajıdır.
O zaman potansiyel müşterilerinizle iletişim kurmanın en iyi çözümü telefon ve e-postayı birbirinizi tamamlayıcı olarak kullanmaktır.
Uygunluk oluşturmak için daha az resmi kanal kullanın
Telefon ve e-posta genellikle yeni müşteri adaylarıyla bağlantı kurmanın varsayılan yöntemleridir. Israrcı olmanıza izin veren, ancak çok ısrarcı olmaktan geçmek konusunda hala endişelendiğiniz potansiyellerle bağlantı kurmanın başka yolları da var. Diğer taktikleri araştırmakla ilgileniyorsanız, göz önünde bulundurmanız gerekenler;
Sosyal medya
Sesli mesajlarınıza ve e-postalarınıza yanıt vermiyorsa, bir potansiyel müşterinin periferik vizyonuna girmenin birkaç yolu vardır. Sosyal medyada etkileşimde bulunmak aynı zamanda satış görevlilerinin sizinle konuşmaya yönelik bir umuttan kaçınmak için küçük bir miktar ilişki kurmalarını sağlar.
Tavsiye
Bazen, telefonu almaya ya da e-postaya cevap verme olasılığına asla sahip olamayacaksınız. Sosyal medya kullanıcıları da olmayabilir. Pek çok satış elemanı sevk talep ederek büyük işler üretir.
Hedef hesaplar çalışırken, akıllı satış temsilcileri bu hesapların hedeflerini, zorluklarını ve önceliklerini öğrenmek için herhangi biriyle konuşmaya isteklidir. Bu şirketin satış görevlileri ile konuşmak, genellikle iç şirketin nasıl çalıştığını öğrenmenin en iyi yoludur, ulaşması daha kolaydır ve genellikle kuruluşlarının nasıl çalıştığı, kimin ne yaptığını ve kimin çok iyi yapmadığı hakkında kitaplar açarlar. Çoğunlukla, satış temsilcileri bir kuruluşta da çok fazla etkiye sahiptir, bu nedenle onlardan bir başvuru veya tanıtım genellikle yapıldığında iyi karşılanır.

Şirketinizi Planports’la Yönetin, Rakiplerinizin Önüne Geçin…

Fiyat teklifi hazırlama, CRM, iş takibi, sipariş ve temel finans (ön muhasebe) yazılımı

SİZİ ARAYALIM